De Kia EV6 is verkozen tot de ANWB Trekauto van het Jaar 2024. Deze prestigieuze titel werd toegekend door een jury van zes experts, bestaande uit ANWB- en vakspecialisten. De jury roemde de EV6 om zijn betaalbare instapmodel, dat nu verkrijgbaar is vanaf € 51.895. De uitvoering die door de jury beoordeeld werd, beschikt over een 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving. Deze configuratie maakt het mogelijk om lange afstanden zonder laadstop af te leggen. Met een rijbereik van circa 220 kilometer met een aangekoppelde caravan, wordt de EV6 als acceptabel beschouwd voor langere ritten, mede dankzij zijn snelle laadcapaciteit.

Daarnaast prees de jury de uitstekende wegligging van de EV6 en het feit dat rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en blinde hoek waarschuwing actief blijven wanneer er een caravan is aangekoppeld. Dit verhoogt het comfort en de verkeersveiligheid aanzienlijk. De ruime binnenruimte, een bagageruimte van meer dan vijfhonderd liter en het gebruiksvriendelijke bedieningssysteem maken de Kia EV6 tot een topkeuze voor caravanners.

Een Elektrische Toekomst voor Caravantrekkers

Ben je op zoek naar een nieuwe auto om je caravan deze zomer door Europa te trekken? Overweeg dan een elektrische auto. De Kia EV6, bekroond door de ANWB KampeerKampioen, is een uitstekende keuze. Vorig jaar werd de Nissan X-Trail nog verkozen tot beste caravantrekker, maar dit jaar gaat de eer naar de elektrische Kia EV6. Deze auto maakte een sterke indruk in de jaarlijkse verkiezing en liet concurrenten zoals de Ford Kuga PHEV, Hyundai Ioniq 6, Mercedes-Benz EQA, Smart #1 en de nieuwe Volkswagen Tiguan achter zich.

De geteste uitvoering

De geteste uitvoering van de Kia EV6 was een achterwielaangedreven model met een 229 pk sterke elektromotor en een 77,4 kWh accupakket. Dit model biedt een maximaal rijbereik van 528 kilometer zonder caravan. Tijdens de praktijktest met een beladen caravan van 1.350 kilo behaalde de EV6 een bereik van 220 kilometer. De jury vond dit voldoende en prijst ook het maximale trekgewicht van 1.600 kilo. Het feit dat de adaptieve cruise control en dodehoekdetectie actief blijven bij een aangekoppelde caravan, draagt bij aan de veiligheid en het gebruiksgemak. De ruime bagageruimte speelde eveneens een belangrijke rol in het winnen van de titel.

Waarom de Kia EV6 de beste keuze is

Uit het juryrapport blijkt dat de Kia EV6 met een 77,4 kWh batterij en achterwielaandrijving de ideale configuratie is voor lange ritten zonder laadstop. Het rijbereik van circa 220 kilometer met een caravan is acceptabel, vooral omdat de auto snel kan laden. De wegligging van de EV6 is onovertroffen; de stabiliteit is uitstekend en de caravan heeft geen merkbare invloed op het rijgedrag en comfort. De 229 pk sterke elektromotor met 350 Nm koppel is ruim voldoende om zowel de beladen auto als de caravan moeiteloos te trekken.

Een groot voordeel van de Kia EV6 is dat rijhulpsystemen zoals adaptieve cruise control en blinde hoek waarschuwing actief blijven bij een aangekoppelde caravan. Dit zorgt voor een comfortabele rit en verhoogt de verkeersveiligheid. De royale binnenruimte, een bagageruimte van meer dan vijfhonderd liter en het intuïtieve bedieningssysteem maken de Kia EV6 tot een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en comfortabele trekauto.

De terechte winnaar van 2024

Kortom, de Kia EV6 is niet alleen een moderne en innovatieve keuze, maar ook een praktische en veilige optie voor caravantrekkers. Met zijn indrukwekkende specificaties en positieve beoordelingen van de jury is de Kia EV6 terecht verkozen tot ANWB Trekauto van het Jaar 2024.

Kia ev6 trekgewicht

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken