BMW heeft het doek getrokken van de zevende generatie BMW M5. Zoals we van BMW gewend zijn is het topmodel van de 5-serie iets unieks. Het model heeft bredere wielkasten, agressieve diffuser, M specifieke nierengrille met BMW Iconic Glow contourverlichting en uitstekende performance specificaties.

niergrill-bmw-m5

727 pk, 1.000nm koppel en een topsnelheid van 305 km/u

Laten we gelijk met de specificaties beginnen. Het Duitse merk voorziet de nieuwe BMW M5 van een V8 4,4 liter turbo die ondersteunt wordt door een elektromotor. Aan boord is een 18,6 kWh accu aanwezig waarmee je rond de 65 kilometer elektrisch kan rijden.

De V8 zelf is goed voor 585 pk en de elektromotor levert nog een 197 pk extra! Dit resulteert in een gecombineerd vermogen van maar liefst 727 pk en 1.000 nm koppel. Kies je voor het bekende Performance Pack, dan sprint je in slecht 3,5 seconden van 0-100 km/u en van 0 naar 200 km/u in 10,9 seconden. Niet verkeerd toch?

De BMW M5 is zoals verwacht voorzien van vierwielaandrijving. De aandrijving op de voorwielen is volledig uitschakelen waardoor je 1.000 nm koppel volledig op je achterwielen hebt.

De BMW M5 Sedan wordt bij een snelheid van 250 km/h elektronisch begrensd. In combinatie met het M Driver’s Pack bereikt de sportsedan een topsnelheid van 305 km/u.

BMW M5 2024
Achterzijde BMW M5

Afmetingen en bagageruimte

De afmetingen van het model zijn in de lengte 5.096 millimeter, in de breedte 1.970 millimeter en in de hoogte 1.510 millimeter. Daardoor heeft de BMW M5 Sedan veel ruimte en comfort te bieden.

De sportsedan heeft een bagageruimte met een volume van 466 liter. De BMW M5 Sedan combineert daarmee ultieme prestaties met dagelijks gebruiksgemak.

De prijs van de nieuwe M5

De nieuwe BMW M5 begint bij 144.347 euro. Ter vergelijking, voor een nieuwe BMW M3 betaal je 140.638 euro. Dit kleine prijsverschil komt omdat de M5 een Plug-in hybride is en je profiteert van het BPM voordeel. Extra vermogen en een lagere prijs is een win win situatie.

Als we naar concurrenten gaan kijken betaal je voor de performance modellen een stuk meer en moet je het in sommige gevallen moeten doen met een V6…

Sedan & Touring M5

De nieuwe BMW M5 komt in eerste instantie in een Sedan variant. Deze wordt verwacht in november 2024. In 2025 zal er ook een Touring variant volgen.

Een kijkje in de optie lijst

Er zullen weinig BMW M5 modellen de wegen op gaan die zonder extra opties aangekleed zullen worden. In de configurator op de BMW site kun je de nieuwe M5 al volledig samenstellen met extra opties zoals: M Compound remsysteem Rot, M Hemelbekleding Alcantara, M Carbon-keramische remmen, Carbon Pack incl Carbon dak en natuurlijk het M Driver’s Pack wat we altijd aanraden indien mogelijk.

BMW M5 interieur
interieur-voor-m5

Lease de BMW M5 bij Fleximo!

Interesse in de nieuwe BMW M5? Neem dan contact met ons op en ontvang binnen 24 uur een scherp en vrijblijvende offerte!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken