Ford Capri keert terug in 2024 na dik 40 jaar

De overgang naar elektrisch rijden heeft voor veel autofabrikanten grote veranderingen teweeggebracht, en Ford is daarop geen uitzondering. Modellen die ooit het straatbeeld bepaalden, zoals de Fiesta, Focus en Mondeo, maken nu plaats voor SUV’s en crossovers. Een van de opvallendste nieuwe modellen in deze strategie is de Ford Capri, een naam die in de jaren ’70 en ’80 synoniem stond met sportiviteit en rijplezier. Anno 2024 keert de Capri terug, niet als sportwagen, maar als volledig elektrische vierdeurs coupé.

ford-capri-2024

Een knipoog naar het verleden en een blik naar de toekomst

Ford blaast de Capri nieuw leven in als een elektrische coupé die de Mondeo moet doen vergeten. Hoewel de naam en enkele designelementen een knipoog zijn naar het verleden, is de nieuwe Capri volledig van deze tijd. Gebaseerd op het MEB-platform van Volkswagen, deelt de Capri zijn basis met de Ford Explorer, maar is hij hoger gepositioneerd in de markt. De nieuwe Capri heeft een moderne uitstraling met een coupé-daklijn en biedt verrassend veel binnenruimte.

Aandrijflijnen van de Ford Capri

De Ford Capri wordt in eerste instantie aangeboden met twee aandrijflijnen:

Ford Capri Extended Range RWD 77 kWh 286 pk

  • Achterwielaandrijving (RWD): Deze versie heeft een 77 kWh accupakket en levert 286 pk. Met een actieradius van 630 kilometer biedt deze uitvoering indrukwekkende prestaties en rijbereik.

Ford Capri Extended Range AWD 79 kWh 340 pk

  • Vierwielaandrijving (AWD): Uitgerust met twee elektromotoren, levert deze versie 340 pk en heeft een 79 kWh accupakket. De actieradius bedraagt 592 kilometer, en deze uitvoering kan 1.200 kilogram geremd trekken.

Basisversie volgt in 2025

  • Voor degenen die op zoek zijn naar een meer betaalbare optie, komt er volgend jaar een versie met 170 pk en een 52 kWh accupakket op de markt. De actieradius van deze instapversie is nog niet bekendgemaakt.

Laden kan overigens met 135 kW.

In november 2024 in de showroom

De 286 pk-versie kost € 47.850, terwijl de vierwielaandrijver rond de € 55.850 zal kosten.

Aan het begin van de configuratie kun je ook nog kiezen voor de Premium variant van beide modellen, dit kost je € 4.000 meer bij beide uitvoeringen.

De Capri zal vanaf november in de showrooms staan en kan nu al worden geconfigureerd op de website van Ford.

Design Ford Capri
Design achter Capri 2024

Designelementen: Modern en klassiek in een

De nieuwe Ford Capri combineert moderne technologie met klassieke designelementen. Het silhouet, de afgeronde raampartij en de grille met hondenbotvormige koplampen zijn duidelijke verwijzingen naar de originele Capri. Aan de binnenkant is de auto echter volledig van deze tijd, met een interieur dat gedomineerd wordt door schermen. Het 14,6-inch verticale infotainmentscherm kan verschoven worden om een afsluitbare bergruimte vrij te geven. De middenconsole biedt maar liefst 17 liter aan opbergruimte.

ford-capri.jpg
Interieur Ford Capri

Praktische ruimte

Ondanks de coupé-daklijn biedt de Capri verrassend veel binnenruimte. Met een kofferbakinhoud van 672 liter is de auto praktischer dan je zou verwachten. De achterbank biedt voldoende ruimte voor drie volwassenen, mede dankzij het ontbreken van een middentunnel. De rijkelijke standaarduitrusting omvat onder meer elektrisch verstelbare sportstoelen, stuur- en stoelverwarming, navigatie en adaptieve cruisecontrol.

Capri Ford ruimte

Een Icoon keert terug

Met de terugkeer van de Capri heeft Ford niet alleen een oude naam nieuw leven ingeblazen, maar ook een moderne en veelzijdige elektrische auto geïntroduceerd die inspeelt op de behoeften van vandaag. Of je nu op zoek bent naar een ruime gezinsauto met een sportieve uitstraling of een elektrische auto met een indrukwekkend rijbereik, de nieuwe Ford Capri biedt het allemaal. Met zijn combinatie van moderne technologie, klassiek design en praktische functionaliteit, is de Capri klaar om een nieuwe generatie autoliefhebbers te veroveren.

Ford Capri leasen bij Fleximo

Op korte termijn zal de nieuwe Ford Capri te leasen zijn bij Fleximo. Houdt ons aanbod in de gaten en vraag direct een scherpe offerte aan die u binnen 24 uur in uw mailbox krijgt. Voor vragen of meer informatie kunt u uiteraard contact opnemen met onze adviseurs!

Nieuwe Ford Capri

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken