In de laatste 3 jaar zijn er meer dan 120.000 elektrische auto’s in Nederland bij gekomen. Een elektrische auto is niet meer weg te denken. Zakelijk wordt gretig gebruik gemaakt van de voordelen van de elektrische auto leasen. Merken die tot een paar jaar geleden nog niet bekend waren hebben nu een dominante plaats ingenomen. Tesla is de koploper op het gebied van elektrisch rijden, maar ook onbekende merken uit China zien nu de kans om naar Europa te komen. Denk aan MG, Aiways en Maxus. De traditionele automerken proberen nu de inhaalslag te maken door veel geld te investeren in elektrische modellen.

De run op elektrische auto’s is in Nederland gestimuleerd door de overheid. De bijtelling was in de begin jaren nog 0%. Nu loopt de bijtelling stapsgewijs omhoog naar 22% bijtelling in 2026.

 

Bijtelling overzicht elektrische auto leasen

Elektrisch rijden is nog altijd zeer interessant

Voor de zakelijke rijder is elektrisch rijden nog altijd zeer interessant. De bijtelling ligt nog altijd lager dan bij een benzine auto. Bij leasemaatschappijen wordt momenteel 1 op 4 een elektrische leaseauto besteld. De voordelen van het leasen van een elektrische leaseauto is:

  • Het risico van reparatie onderhoud ligt bij de leasemaatschappij
  • je betaald een vast bedrag per maand bij leasen
  • je betaald geen wegenbelasting
  • het is een duurzaam vervoersmiddel
  • onderhoud is bij elektrische auto stuk lager dan bij een benzine auto
  • steeds meer keuze uit verschillende merken en modellen
  • bij leasen heb je geen restwaarde risico
  • technologie is nieuw
  • je wordt ontzorgd

Actieradius

Waar we in 2018 nog genoegen namen met 200 km actieradius ligt de lat nu anno 2020 al op minimaal 300 kilometer actieradius. Eigenlijk kan je als vastregelen nemen. Elke € 10.000 wat de elektrische auto duurder is, krijg je 100km aan actieradius erbij.

Wij zien nu dat de actieradius tot maximaal 500 km gaat. De snelheid van laden wordt nu het meest belangrijk. Waar we eerst elektrische auto s hadden met 1 fase laden, zien we nu de nieuwe modellen allemaal al direct met 3 fase laden komen, waardoor je sneller kunt laden

De wegenbelasting zal voor een elektrische auto tot 2024 € 0 zijn. Dit is wat nu de overheid aangeeft, maar we weten niet of in de tussentijd een nieuw voorstel komt. Als je de mogelijkheid hebt om zonnepanelen op je dak te leggen dan zijn de kosten voor het laden van de elektrische auto nog lager.

Gaat je kiezen voor leasen, dan kan je thuis een laadpaal laten monteren die automatisch de kosten van het laden verrekend met het bedrijf. De informatie wordt vanuit de laadpaal direct gecommuniceerd met het bedrijf. Als leaserijder krijg je maandelijks een credit en de kosten voor het laden worden direct geïncasseerd bij de werkgever. 1x keer goed inrichten en daarna geen omkijken naar, dus dat is een groot voordeel.

Bedrijven kiezen in hun regelement steeds vaker om nieuwe elektrisch auto s toe staan. Ze willen de medewerker de kans geven om elektrisch te rijden. hierdoor hebben berijders privé minder bijtelling. De elektrische auto is duurder in aanschaf, maar de meeste bedrijven geven extra leasebudget voor elektrische auto om zo te zorgen dat de auto binnen het budget past. Een elektrische auto is vanaf € 325 ex btw mogelijk. We verwachten dat de kosten van de elektrische auto de komende jaar naar beneden gaat, waardoor het leasen nog voordeliger kan gaan worden voor zowel de zakelijk als de privé persoon

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken