De onlangs geïntroduceerde elektrische Mercedes EQA gaat op de groene toer. Mercedes beloofd met het Green Charging initiatief de eerste 200.000 kilometer CO2 neutraal laden aan te bieden voor de EQA.

Groene energie door GVO

Mercedes Nederland gaat een stap verder dan het Mercedes me Charge. Door iedere EQA te leveren met een GVO. Een GVO of Garantie van Oorsprong geeft het bewijs dat het gebruikte stroom alleen maar door groene initiatieven is opgewekt. Alleen bronnen als zonne-energie en wind-energie zullen daarom gebruikt worden om de EQA op te laden, ongeacht de locatie. Mercedes Nederland kan kan hierdoor garanderend dat de eerste 200.000 kilometer CO2 neutraal geladen zijn. Op de GVO staan gegevens als de gebruikte energiebron, begindatum en de locatie van productie geregistreerd.

Het begin van CO2 neutraal

De Mercedes EQA is slechts het eerste model dat Mercedes Nederland gaat leveren met een GVO. Slechts een beperkt aantal GVO certificaten zijn er op dit moment verkrijgbaar. Toch heeft Mercedes Nederland het doel gesteld om dit voor ieder nieuw product te leveren. Zowel voor Mercedes als de geheel elektrische Smart modellen. Dit is natuurlijk een makkelijke stap om te zetten voor een welvarend bedrijf als Mercedes-Benz. De energie wordt tenslotte niet geproduceerd door Mercedes maar ingekocht. Echter is dit een eerste stap naar het begin van CO2 neutraal.

Ambition 2039

De verwachting is dat de elektrische aandrijving binnen een zeer korte tijd de dominante aandrijving is. Groot-Brittannië besloot al om vanaf 2030 geen benzine of diesel aangedreven auto’s meer te verkopen. Dit alles heeft natuurlijk te maken met het tegengaan van klimaatverandering op de planeet. Echter worden de meeste elektrische auto’s nog door conventionele productieprocessen ontwikkeld. Mercedes heeft daarom Ambition 2039 met als hoofddoelstelling een CO2 neutraal modellengamma aan te bieden. Dit wordt voor een groot deel al bereikt door het CO2 neutraal produceren van auto’s. Een doelstelling dat Mercedes al in 2022 wilt realiseren. Met modellen als de EQA, onlangs geïntroduceerde EQB en EQS en de toekomstige EQT, laat Mercedes zien dat elektrisch ook voor het merk met de ster/windmolen de toekomst is.

Mercedes ster bij windmolen

Het bericht CO2 Neutraal laden voor de Mercedes EQA verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken