De productieversie van de Cupra Born is vandaag eindelijk onthuld. Het model dat in 2019 al te zien was als de EL-Born concept, heeft inmiddels enkele veranderingen ondergaan. Veruit de grootste verandering is dat er niet langer een S van Seat op de motorkap pronkt, maar een tribal van Cupra.

Cupra Born

De volledig elektrische Cupra Born identity

Voor het nog jonge Spaanse merk is er met de Born een belangrijke stap gezet voor een eigen identiteit. Na de plug-in hybrides van de Leon en de Formentor, gaat Cupra nu volledig elektrisch. Cupra belooft echter dat de Born meer is dan een kopie van de Volkswagen ID3. Zo ligt de auto ongeveer 1.5 tot 2 centimeter lager bij de grond voor een sportiever rijgedrag. Ook de banden zijn breder dan op de ID3, met standaard 215mm en optionele 235mm aan breedte. Dit moet dus de sportieve EV worden van de VAG groep. Daar hoort uiteraard ook een sportieve motor bij. Wat dacht je van een motor met een maximaal toerental van 16.000 toeren per minuut?

e-Boost

Oké, wellicht spelen we een beetje vals, maar de Born heeft weldegelijk meer power gekregen dan de ID3. Laten we echter beginnen met de basisvariant van 45 kWh en 150 pk. De aandrijflijn die ook te vinden is op de ID3 verwerkt zijn kracht op de achterwielen. Het WLTP bereik ligt dan op ongeveer 340 kilometer. Kijken we naar de snellere versies dan heeft de volgende stap 204 pk en een 58 kWh accupakket. De Cupra Born komt er echter ook in een speciale e-Boost variant. In combinatie met het 58 kWh pakket komt de 231 pk sterke Born van 0 naar 100 in 6.6 seconden.

Cupra Born velgen
20-inch velgen

Is het bereik belangrijker dan de 0 naar 100 tijd? Dan is er ook nog de e-Boost variant met een 77 kWh accupakket. De Born komt dan weliswaar iets langzamer van zijn plaats, maar het bereik stijgt naar een theoretische WLTP bereik van 550 kilometer. Als er gebruik gemaakt wordt van een CCS snellaad aansluiting, kan de krachtigste Born van 10 naar 80 % opgeladen worden in ongeveer 35 minuten.

Koper voor de koper

De Cupra Born laat ook qua design de agressiviteit van een EV hot hatch zien. Zo is de vriendelijke voorkant van de Volkswagen vervangen voor een agressieve sharknose. Ook de grill aan de onderzijde heeft de bekende V vorm van het Cupra logo erin zitten. Milieuvriendelijkheid komt niet alleen van de aandrijving maar ook door het materiaalgebruik. Zo zijn de stoelen gemaakt van Seaqual, een materiaal dat 100% geproduceerd is van afval uit de oceaan. Dat de Cupra echter ook op andere punten mag opvallen blijkt uit de kenmerkende koperen details. Zowel de grill als de velgen hebben uitvoeringen met koperen details. Ook aan de binnenzijde zet deze trend zich voort met koper op de ventilatieroosters en het stuur.

Interieur Cupra Born

Veranderingen op het gebied van tech zijn er ook te vinden in de vorm van een 12-inch multimedia display. De extra 2 inch aan display in vergelijking met de ID3, kan aangevuld worden met een bijzonder Beats audiosysteem.

De Cupra Born komt voor het einde van het jaar nog in Nederland. Dus als je er snel bij bent, kan er nog gebruik gemaakt worden van de 16% bijtelling op de eerste €35.000. De exacte kostprijs is op het moment van schrijven nog niet bekend.

Cupra Born bovenaf
Binnenkort in Nederland

Het bericht De volledig elektrische Cupra Born is onthuld! verscheen eerst op www.dagelijksauto.nl

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken