Aiways U5 lease zijkant links
SUV
Bekijk auto
Vanaf €499 per maand

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Aiways U5 blijven en maandelijks een update ontvangen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief van de Aiways U5!

Het Chinese Aiways heeft grootse plannen. In no time pompten ze in het Chinese Shangrao een megafabriek uit de grond waar het eerste model het levenslicht gaat zien: de Aiways U5. Die auto werd vooral met een schuin oog op de Europese markt gemaakt.Aiyways U5 voorkant

Aiways U5 aandrijving en prestaties

De elektrische auto die de Europese elektrische markt moet veroveren heet: Aiways U5. Aiways is een compleet nieuw merk. De bijna 5 meter lange elektrische SUV biedt plaats aan 5 personen. De auto wordt aangedreven door een zelfontwikkelde elektromotor voorzien van 125kW (170 pk) en 315 Nm koppel. De geschatte acceleratie van 0 naar 100 km/u zal in 9 seconden behaald worden. De geschatte topsnelheid is 150 km/u.

Een sterke accu in combinatie met een 3-fase lader

De elektromotor heeft een accupakket van 63 kWh. Aan de snellader is deze binnen 44 minuten tot 80 procent opgeladen volgens Aiways. De Aiways U5 weegt 1730 kilo. De actieradius bedraagt op dit moment 503 kilometer volgens de NEDC-meetmethode. Dit zal uiteindelijk op ongeveer 400 kilometer uitkomen.

Zo is bij lage temperaturen en continu rijden op hoge snelheid met de U5 een actieradius van ongeveer 240 km te verwachten. Bij gematigde temperaturen en continu rijden op lage snelheid is echter een actieradius van 400 km te behalen. Opladen gaat via een Type 2 aansluiting en het standaard laadvermogen van de boordlader is 11 kW. Hiermee is de accu in ongeveer 7 uur vanaf leeg weer helemaal opgeladen. Bij opladen aan een stopcontact duurt dit ongeveer 33 uur 15 minuten. Snelladen is mogelijk via een CCS aansluiting. Het maximale snellaadvermogen van de Aiways U5 is 100 kW. De 63 kwh accu kan echter niet continu met dit vermogen geladen worden. In een gemiddelde snellaadsessie zal het gemiddelde snellaadvermogen ongeveer 75 kW zijn. De 63 kwh accu van de Aiways U5 laadt daarmee in ongeveer 40 minuten van 10 tot 80%. Hiermee wordt ongeveer 235 kilometer aan actieradius toegevoegd.

Aiways heeft reeds aangekondigd om vanaf 2021 de elektrische auto ook met een 3-fase lader aan te gaan bieden, met een maximale capaciteit van 11kW. Snelladen kan met een gemiddelde snelheid van 70kW, wat een 10-80% lading in 40 minuten realiseert.

Aiways U5 voorkant

Moderne techniek in de Aiways U5

De Aiways U5 lease is een relatief compacte elektrische SUV, met plaats voor vijf personen en een volledig elektrische aandrijflijn. De specificaties van de auto zijn dik in orde, met een actieradius die in de praktijk rond de 410 kilometer zal liggen. Alle veiligheidssystemen die we in een moderne auto verwachten zijn aanwezig en het infotainmentsysteem heeft zelfs gezichtsherkenning. Over de vanafprijs van de Aiways U5 is op moment van schrijven nog niets bekend, maar op papier heeft de auto het in zich om een succes te worden.

De bijtelling in 2021 voor elektrische auto’s

De Aiways U5 lease heeft een geschatte prijs vanaf €35 000. De auto heeft een bijtelling van 12% tot 45.000 Euro en over het restant daarboven 22%, de netto bijtelling begint daarmee vanaf €87 per maand indien de bijtelling in schijf 2 of 3 valt. Bij een hoger jaarinkomen (schijf 4) is de netto bijtelling vanaf €116 per maand.

De volledig elektrische Aiways U5 is te leasen vanaf €499 euro exclusief BTW per maand. Zowel de bijtelling als het leasetarief hangen echter sterk af van de gekozen opties en de uiteindelijke prijs van de auto. Bovendien hangt het leasetarief sterk af van het aantal gereden kilometers en looptijd van het leasecontract.

Binnen in de Aiways U5

Geen CO2 uitstoot

De Aiways U5 stoot bij het rijden geen CO2 uit. Het betreft hier alleen de door het voertuig uitgestoten CO2. Bij de productie van elektriciteit komt namelijk bijna altijd CO2 vrij. Door echter op duurzaam opgewekte energie te rijden is bijna volledig zonder CO2 uitstoot te rijden. Ter vergelijking: ook bij de productie en het vervoer van fossiele brandstoffen komt CO2 vrij, maar deze uitstoot is moeilijker te reduceren.

Energieverbruik

Het energieverbruik van de Aiways U5 zal ongeveer 19 kWh/100 km zijn. Dit kan je vergelijken met een benzine auto die een brandstof verbruik van 2.1 L /100 km heeft. Het daadwerkelijke verbruik hangt natuurlijk van een aantal factoren af zoals de weersomstandigheden, gebruik van climate control en het rijdgedrag.

Geen dealers

Net als Polestar wil ook Aiways het traditionele concept van auto dealers breken. De Aiways U5 zal uitsluitend online verkocht worden en in het begin alleen via leasecontracten. Na de bestelling word je auto zelfs thuis afgeleverd.

De Aiways U5 in verkijgbaar in Nederland!

De Chinese markt is als eerste bediend. Na de zomer 2020 heft Aiways de stap naar Europa gemaakt. De Aiways U5 zal leverbaar worden in twee uitvoeringen. De Aiways U5 standaard en de Aiways U5 premium. Ze hebben hetzelfde motor- en batterijvermogen en dezelfde, royale hoeveelheid ruimte. Verschillen zijn bijvoorbeeld te vinden in de binnenuitrusting, het panoramadak of de voetsensor voor het openen van de kofferbak. De Aiways U5 is optioneel te verkrijgen met 19 inch velgen.

U rijdt al een Aiways vanaf 499 euro per maand. Fleximo heeft een bepert aantal modellen voor levering in 2020 en dus met 12% bijtelling! OP=OP! Bekijk hier ons uitgebreide aanbod van elektrische auto’s

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken