Audi SQ8: De nieuwe koning van het SUV segment!

Het heeft slecht iets meer dan een jaar geduurd nadat de Audi Q8 voor het eerst op de weg te bewonderen was, om de Audi SQ8 aan Europa te onthullen. De Audi SQ8 maakt gebruik van een 4,0-liter V8 diesel met dubbele turbo, die is gekoppeld aan een achttraps automatische versnellingsbak. De motor wordt versterkt met een 48-volt milde hybride systeem en zorgt ervoor dat de SQ8 TDI tussen 1.250 en 3.250 toeren over het maximale koppel van 900 Nm beschikt, het verbruik daalt als gevolg met een halve liter per 100 kilometer.Nieuwe Audi SQ8

Vermogen

Onder de motorkap hebben de Duitsers een 4-liter V8 met een dubbele turbo gemonteerd. Dit zorgt ervoor dat de Audi SQ8 beschikt over maar liefst 435 paardenkrachten. Hierdoor bereikt de SUV 100 km/h in slechts 4,8 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h. Het is de kracht patser op dit moment in de Q8 serie van Audi. Maar het echte top model de RS Q8 komt einde dit jaar op de markt. Eerder heeft de SUV actieve elektromechanische rolstabilisatie en vierwielbesturing. De standaard 21 inch wielen worden uiteraard alle vier aangedreven via quattro, is dit u te schraal, dan biedt Audi ook 22 inch wielkastvullers aan.

Bovendien kan de SQ8 TDI één ​​van zijn twee turboladers uitschakelen om brandstof te besparen bij lage snelheden. Hij gebruikt zijn milde hybride technologie om 11 pk naar de wielen te sturen, waardoor de SQ8 TDI voor maximaal 40 seconden tussen 40 en 100 km/h kan blijven rijden zonder dat de motor actief is.

Voor de mensen die veel kilometers maken is deze SUV TDI natuurlijk perfect. De styling wijkt de SQ8 af van de standaards uitvoering. De SQ8 beschikt over net iets andere highlights en natuurlijk de herkenbare S badges.

Exterieur

Zoals aan de voorzijde van de auto is af te lezen, is de auto net iets meer gezet en zijn bijvoorbeeld de luchtinlaten iets groter. Daarnaast beschikt de auto over tal van S-accenten en heeft de abodembescherming in dezelfde kleur.

Een optionele ophanging voegt een sportdifferentiaal toe aan de achteras, waardoor de SQ8 TDI in om bochtige bergwegen aan te pakken. Ook beschikbaar zijn de carbon-keramische remmen en een vierwielaandrijving voor strakkere bochten op lage snelheden en verhoogde stabiliteit bij hoge snelheden.

Visuele upgrades zijn er in overvloed, met onder andere een nieuwe S-grille, een aangepaste voorkant met extra luchtinlaten, LED-verlichting, een matzwarte diffuser en vier uitlaatpijpen. Het interieur krijgt een klassieke Audi S-trim-stijl, inclusief lederen stoelen met diamantmotief en de alcantara-afwerking.

De Audi SQ8 TDI wordt aankomende zomer in Nederland geleverd voor een nog onbekend bedrag. Voor meer informatie houd onze website in de gaten of neem contact met ons op!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken