De hoogste piek van het corona virus lijkt achter de rug. Steeds meer Europese autofabrikanten hervatten de productie weer na de stilgevallen productie periode.

Audi wilt deuren snel openen

De aankomende weken zullen steeds meer autofabrieken de deuren weer openen. Ook Audi wilt snel de deuren weer openen. Dit zegt het merk in een officiële verklaring. Audi’s moederbedrijf Volkswagen coördineert de hele herstart van de fabrieken en de levering van producten door toeleveranciers. De fabrikanten willen zich eerst richten op de veiligheid van alle werknemers. Dagelijks wordt er gekeken of er nieuwe veiligheid- maatregelen genomen moeten worden en als de bestaande maatregelen goed worden gehandhaafd. Om de bezetting in de fabriek te beperken wordt er met shift gewerkt. Hierdoor kan de 1,5 meter afstand makkelijker gerealiseerd worden. Zoals het er nu uitziet wordt de productie voor 1 mei weer langzaam opgestart.

Seat is ook druk bezig

Volgens bronnen in Seat ook druk bezig om de Spaanse fabrieken weer te openen. Net als bij Audi worden bij Seat ook diverse maatregelen genomen om de medewerkers zo verantwoordelijk mogelijk te laten werken en hun gezondheid te waarborgen. Door de getroffen maatregels zal de productie lang niet zo snel lopen als voorheen.

 Nissan neemt een andere beslissing

Bij Nissan gooien ze de deuren voorlopig niet open. het Japanse hoofdkantoor kiest ervoor om nog minstens 16 dagen dicht te gaan. Dit doet Nissan ondanks de oproep van de Japanse regering om kantoren open te laten, zodat de economie kan blijven draaien. Nissan stuurt in totaal 15.000 medewerkers naar huis. In Japan is er de afgelopen weken sprake van een flinke stijging van het aantal coronagevallen.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken