Een bedrijfswagen leasen was voor veel zakelijke rijders lang een optie met vele voordelen. Zo profiteerde je van een vrijstelling op de BPM en een lagere motorrijtuigbelasting. Vanaf 1 januari 2025 gaat dit compleet veranderen! Vanaf 2025 zal de BPM wel gerekend worden en dat zal zorgen voor grote prijsverschillen. Profiteer daarom in 2024 nog van de fiscale voordelen.

Invloed op de leaseprijzen

Overweegt u om dit jaar nog over te stappen op een nieuwe bus? Dan is het belangrijk om te weten dat dit een aanzienlijk verschil kan maken in de leaseprijs, in vergelijking met het uitstellen van de aanschaf tot na 1 januari 2025. Vanaf dat moment zal de aanschafprijs van de bus aanzienlijk stijgen, wat uiteindelijk invloed heeft op de maandelijkse leasekosten. Het uitstellen van de aanschaf kan resulteren in een aanzienlijk hogere prijs, variërend van €10.000,- tot €15.000,-, afhankelijk van factoren zoals het gewicht en de motorisering van de bus. Deze extra kosten zullen uiteindelijk worden doorberekend in de maandelijkse leaseprijs, waardoor het voordeliger kan zijn om de overstap nog dit jaar te maken.

Rekenvoorbeeld, de invloed van de BPM-verhoging

Stel je kiest voor financial lease, dan zal het volledige BPM-bedrag voor eigen rekening zijn. Stel dat de bedrijfswagen een BPM-bedrag heeft van €12.500,- en het contract heeft een looptijd van 48 maanden (4 jaar), dan kost je dit per maand meer dan €260,- EXTRA! De volledige BPM wordt dus voor jouw rekening.

Bij operational lease is het net iets anders. De bedrijfswagen blijft namelijk van de leasemaatschappij en wordt niet van de klant. Hierdoor zit er ook een stukje restwaarderisico in die de leasemaatschappij op zich neemt. Houd rekening met een prijsverschil in 2025 ten opzichte van 2024 van €100,- EXTRA per maand.

Renault Trafic aanbieding, profiteer nu!

Waarom verdwijnt het BPM-voordeel?

De ingrijpende veranderingen die in 2025 plaatsvinden, zijn niet zonder grond. Deze wijzigingen markeren een versnelde overgang naar elektrisch rijden, gedreven door het afschaffen van de BPM-vrijstelling en een aanzienlijke verhoging van de motorrijtuigenbelasting. Deze beleidsmaatregelen zijn niet alleen gericht op het stimuleren van de adoptie van elektrische voertuigen, maar ook op het aanpakken van milieukwesties en het verminderen van de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen. Door de BPM-vrijstelling af te schaffen en de motorrijtuigenbelasting te verhogen, worden elektrische voertuigen relatief voordeliger in vergelijking met traditionele brandstofvoertuigen. De vrijstelling ontstond in 2007, na maar liefst 17 jaar komt er een einde aan de vrijstelling.

Kies voor een elektrische bedrijfswagen!

Een voor de hand liggende optie om wel nog van de BPM-vrijstelling te profiteren is overstappen naar een elektrische bedrijfswagen. Naast het BPM-voordeel mag je met alle elektrische bedrijfswagens ook in de zero-emissiezones komen. Met een dieselauto zul je veel binnensteden ook niet meer in mogen. De aanschaf van een elektrische bedrijfswagen is voor ondernemers vaak een ding. Ook heb je een hoog restwaarderisico. Om dit te vermijden bieden we bij Fleximo een vast maandbedrag per maand. Is je looptijd voorbij? Dan lever je hem gewoon in zonder ook nog eens flink geld te verliezen op de restwaarde. Profiteer in 2024 en bespaar duizenden euro’s! Door actie te ondernemen kun je enkel en alleen dit jaar nog profiteren van de fiscale voordelen bij het leasen van een brandstofbedrijfswagen.

Meer informatie

Meer informatie of een vrijblijvend offerte? Neem gerust contact op met onze medewerkers. Wij voorzien u graag van een vrijblijvend advies op maat. Ons advies beperkt zich niet tot offertes voor lease auto’s, maar strekt zich uit tot alle facetten van autolease en mobiliteit.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken