Het bijtellingsfeest is afgelopen

De vele categorieën zijn afgeschaft en alles wat er overgebleven is zijn 2 categorieën.

1             4% bijtelling       Volledig elektrisch          0 gram Co2 uitstoot

2             22% bijtelling     Overige modellen           >0 gram Co2 uitstoot

Topmodellen voor 2017

4% bijtelling – Volledig elektrisch rijden

Voor de lease was er al 1 merk dominant in deze bijtellingscategorie: Tesla. Ook voor 2017 zal dit zo blijven. Tesla is veruit het meest interessante merk wat de meeste aantrekkelijke auto’s biedt voor de lease. De auto’s zien er goed uit, hebben een goede actieradius en zijn bovendien scherp geprijsd.

Tesla zal in 2017 nog weinig concurrentie hebben in het hoge segment, voor 2018 zal dit vast gaan veranderen, maar hierover later meer. Een ander merk wat een goede auto in petto heeft voor 2017 is Opel. Opel komt terug met de Opel Ampera, en hoe!

De Opel Ampera-E heeft volgens fabrieksopgave een actieradius van 500 km, voor veel mensen is dit voldoende voor dagelijks gebruik. Op deze manier wordt elektrisch rijden voor een grote doelgroep haalbaar. Meer informatie is er op dit moment nog niet bekend over de auto. Wilt u op de hoogte gehouden worden over deze auto, neem dan contact op met ons.

22% bijtelling – Overige modellen

Anders dan voorgaande jaren, zal er in deze categorie niet 1 auto zijn die overduidelijk als meeste ingezet gaat worden voor de lease. Hoe dit kan? Auto’s zullen in 2017 niet meer louter op bijtelling alleen geselecteerd worden, maar ook op een aantal andere kwaliteiten:

  • Leaseprijs ten opzichte van uitrusting
  • Netto bijtelling

Het eerste punt lijkt heel vreemd, maar voorgaande jaren waren ‘bijtellingstoppers’ vaak duurder dan ‘overige’ modellen. Deze hogere prijs werd vaak ruimschoots goedgemaakt, door de lagere bijtelling. Maar voor 2017 worden auto’s weer vergeleken op uitrusting. Zo kan het zijn dat bij de Opel Astra er wel Lederen bekleding in de prijs van €700 per maand zit en bij de Renault Mégane niet. Welke is dan het meest interessant, aan u de keuze!

Netto bijtelling is iets, waar de leaserijder altijd al mee te maken heeft gehad, maar waar nu het verschil op gemaakt kan worden. Het kan zo zijn dat een Volkswagen Golf van €30.000, per maand €750 kost en dezelfde Astra maar €28.000 aanschaf is. Het verschil in Netto bijtelling is dan als volgt:

Golf       €30.000 * 22% / 12 maanden * 50% belasting   =             € 275 netto bijtelling per maand

Astra     €28.000 * 22% / 12 maanden * 50% belasting   =             € 256 netto bijtelling per maand

Het netto verschil voor de berijder is per maand €20 voordeel!

Als de Astra voor hetzelfde geld ook nog eens rijker uitgerust is, lijkt de keuze snel gemaakt.

 

Dit is ons vooruitzicht, wat betreft het kiezen van leaseauto’s voor 2017. Mag u in 2017 ook een nieuwe leaseauto uitzoeken, neem met ons contact op zodat we samen met u de beste auto kunnen kiezen!

Met vriendelijke groet,

Fleximo

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken