Gaat de bijtelling voor 2017 dan toch veranderen?

Volgens de laatste stemronde in de Tweede Kamer ziet het er toch naar uit.

Sinds de laatste stemronde in de Tweede kamer van 12 april 2016 is het MRB-Halftarief voor plug-in hybrides verlengd tot 2019 en 2020. Hiermee wil de overheid vooral de verkoop van occasion plug-in hybrides stimuleren voor particulieren. Dit zal gefinancierd moeten worden door hogere fiscale bijtelling voor deze auto’s.

Volgens de nieuwe plannen zullen vanaf 1 januari 2017 alle plug-in hybrides geen 17% hebben maar direct overgaan naar 22% bijtelling. Op dit moment hebben alle plug-in hybrides 15% bijtelling en volgens de huidige plannen wordt dit 17% bijtelling. De 17% en 19% bijtelling voor lease auto’s stappen worden overgeslagen en er wordt direct overgestapt naar 2 tarieven.

Wet uitwerking Autobrief II is, zoals de wet heet waar de autobelastingen en bijtelling in geregeld wordt, op 12 april aangenomen door de Tweede kamer. Het enige wat nog hoeft te gebeuren is dat de wet aangenomen wordt door de Eerste Kamer. De Eerste Kamer behandelt deze wet nog voor de zomervakantie. Uiterlijk voor 13 juli zal deze wet dus behandeld worden en zal er dus half juli definitief duidelijkheid zijn over de autobelastingen voor 2017.

Wat op dit moment te merken is bij levertijden van veel populaire plug-in hybrides is dat de levertijd op begint te lopen. Veel auto’s welke nu besteld worden zijn pas leverbaar tegen september. Wanneer we deze lijn doortrekken naar juli, zal een levering in 2016 nog lastiger worden.

Op dit moment is nog niets zeker over de bijteling, maar zoals het er nu uit ziet gaan deze plannen door. Zodra dit nieuws verder bekend wordt, zal ook de run op bijtellingsvriendelijke lease auto’s weer op gang komen, vergelijkbaar als in 2015. Wees deze run voor en neem nu contact op met ons voor de levering van uw bijtellingsvriendelijke lease auto in 2016!

Vraag hier uw offerte aan voor een Plug-In Hybride leaseauto met lage bijtelling.

Voorbeelden van populaire lease auto’s nu met 15% en volgend jaar 22% bijtelling:

Volvo XC90 T8
Audi Q7 E-Tron
Mercedes C350e
Audi A3 E-Tron
Volkswagen Golf GTE
Volkswagen Passat GTE
Mitsubishi Outlander
Volvo V60
Ford C-Max
BMW 330E

Veel van deze auto’s zijn op dit moment nog op voorraad en anders zeker op bestelling te leveren in 2016 met garantie van de lage bijtelling!

Bron: Autoenfiscus.nl

BDO – Autobrief II

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken