Veiligheid boven alles, dat is het belangrijkste. Toch komen er vaak genoeg nog ongelukken voor, vanwege het smartphone gebruik in de auto. Fleximo (Autolease Weert) geeft in dit artikel tips om veilig smartphone gebruik in de auto te garanderen.

Kun je je smartphone dan op een veilige manier gebruiken in de auto? Ja zeker wel, in dit artikel leggen wij 4 tips aan je voor. Niet alleen kun je met deze tips van Autolease Weert effectief gebruik maken van je reistijd, maar ben je ook nog héél veilig bezig.

De tips van Autolease Weert

 1. Maak gebruik van SIRI of Google Assistent

Je hebt vast wel eens gehoord van SIRI (Apple) of Google Assistent (Android). Het zijn digitale assistenten op de smartphone die je werk uit handen kan nemen.

Het loont echt de moeite om te achterhalen wat deze assistent voor je kan doen, terwijl je rijdt. Maak het je eigen en gebruik het dagelijks onderweg naar je werk of naar een klant om op die manier effectief gebruik te maken van je reistijd.

Dingen die je de assistent kunt laten doen:

 • Herinnering instellen
 • Muziek laten afspelen
 • Nieuws achterhalen
 • Informatie opzoeken
 • Laten bellen
 • E-mail laten sturen
 • Berekeningen maken

Jij kunt je handen aan het stuur houden en op de weg letten. Terwijl je mobiele assistent het zware werk doet.

 1. Verslag maken

Eén taak die de moeite waard is om extra te benoemen is het maken van een verslag.

Zit je als vertegenwoordiger veel op de weg en moet je van klantenafspraken een verslag maken? Spreek deze in op je telefoon. Zowel Apple als Android telefoons hebben een dicteerfunctie.

Zodra je klaar bent met het verslag kun je deze als notitie opslaan. De verslag kun je vervolgens later op kantoor volledig uittypen waarna het in het dossier kan.

Het beste is nog altijd om het inspreken van het verslag te doen wanneer de auto stilstaat. Dat vinden wij bij Fleximo autolease Weert namelijk het meest veilig. Kun je echt niet wachten om naar je volgende afspraak te rijden, spreek het dan handsfree in.

 1. Projecteer navigatie op je voorruit

Stuur jij ook naar de kant waar je naar kijkt?

Er zijn meer mensen die hier last van hebben. Zodra zij naar bijvoorbeeld rechts kijken, gaat onbewust het stuur mee naar rechts. Dat kan tot zeer gevaarlijke situaties leiden. Met een telefoonhouder die links of rechts van je hangt, is dat natuurlijk niet handig.

Het is ook begrijpelijk dat je niet altijd de route wilt horen via de navigatie, maar het alleen visueel zichtbaar wilt hebben.

Er is ook een andere oplossing mogelijk. Met een handige smartphone houder kun je de navigatie projecteren op je voorruit. Zo kun je je ogen op de weg, het verkeer en de navigatie gericht houden.

 1. Niet storen functie

Apple en Android hebben een super handige functie, die het rijden nog veiliger maken. Met de niet storen functie wordt je dus letterlijk niet meer gestoord, vooral heel handig en veilig met autorijden.

Gebruiksaanwijzing niet storen functie op Apple telefoons:

 • Ga naar Instellingen > Niet storen
 • Scrol omlaag naar Niet storen tijdens autorijden
 • Activeer door Automatisch te kiezen
 • Kies welk bericht (Automatisch antwoord) de beller ontvangt terwijl jij aan het rijden bent

Gebruiksaanwijzing niet storen functie op Android telefoons:

 • Ga naar Instellingen > Geluiden en trillen
 • Klik op Niet storen
 • Klik op Nu inschakelen

Zo heb jij 100% focus op de weg zodat je veel veilige kilometers kunt rijden voor je eigen veiligheid en de veiligheid van medeweggebruikers.

Stel je vragen en kom langs bij autolease Weert

Nogmaals, veiligheid is het belangrijkste op de weg. Een boete voor bellen achter het stuur bedraagt toch al € 230,00!

Als automobilist wil je niet alleen snel van A naar B komen, maar ook veilig. Dat geldt niet alleen voor jezelf, maar ook voor alle medeweggebruikers. Met deze tips maak je veilig gebruik van je smartphone in je auto. Je bent daarnaast een stuk productiever en bespaart tijd.

Heb je nog vragen over veilig autorijden in jouw (nieuwe) leaseauto?

Dan kun je altijd contact opnemen met Fleximo autolease Weert. We helpen je graag veilig op weg en wensen je veel veilig kilometers toe!

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken