BMW i4: De eerste 100% elektrische BMW Gran Coupé

De BMW Concept i4 is de eerste volledig elektrische Gran Coupé van BMW. De BMW i4 is uitgerust met de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie, waarmee hij adembenemende prestaties levert. De bestuurder en de passagiers staat een bijzonder sportieve rijervaring te wachten, die zich niet alleen in cijfers laat uitdrukken. De bijna geluidloze dynamische vermogensafgifte moet u gewoon ervaren. Dankzij een actieradius van tot wel 600 kilometer zet deze innovatieve elektrische BMW ook met zijn gebruiksvriendelijkheid en geschiktheid voor lange afstanden nieuwe maatstaven.Ontdek het sportieve, elegante design en de moderne vormgeving van de nieuwe BMW Concept i4.

Design

De BMW Concept i4 opent een nieuw elektrisch tijdperk voor de BMW Gran Coupés. De duidelijke vlakverdeling, de coupé-achtige daklijn en de vloeiende vormen geven de auto een sportief en elegant uiterlijk, dat door de moderne carrosseriekleur Frozen Light Copper wordt versterkt. Verfijnde lijnen accentueren de uitzonderlijke dynamiek van de 100% elektrische aandrijving. Bovendien verwijzen de blauwe elementen in de voorzijde, op de flanken en op de achterzijde naar de roots van deze vooruitstrevende Gran Coupé: BMW i. De cockpit van de BMW Concept i4 oogt minimalistisch en is dankzij het grote Curved Display als centraal weergavescherm volledig op de bestuurder gericht. Tegelijkertijd laat het door het doorlopende glazen panoramadak lichte en ruimtelijke interieur de serene rust van de elektrische aandrijving optimaal tot zijn recht komen.

BMW i4 voorkant

BMW i4 zijkant

BMW i4 voorkant recht

Design Highlights

De voorzijde van de BMW Concept i4 heeft met zijn grote gesloten nierengrille en aan weerszijden twee vrijstaande en verfijnd vormgegeven LED lichtelementen een markant gezicht. Uit welk perspectief u hem ook ziet: aan alle kanten van de vijfdeurs Gran Coupé verwijzen blauwe stijlelementen naar de elektrische genen en zijn roots in de BMW i familie. De vlakke en brede achterzijde van de BMW Concept i4 ligt laag boven de weg en ademt dynamiek. In combinatie met de slanke, L-vormige achterlichten vormt de achterzijde een door rust en moderne vormgeving gekenmerkte afsluiting. Talrijke aerodynamische maatregelen, zoals de diffusorelementen aan de achterzijde en de exclusief vormgegeven wielen, reduceren niet alleen de luchtweerstand, maar accentueren ook de dynamische uitstraling van de auto In het interieur zorgen het naar de bestuurder gebogen Curved Display en de bedieningshendel voor de transmissie voor een vooruitstrevende ambiance waarbij de bestuurder volledig centraal staat. Bedieningselementen als de iDrive Controller en de in de portieren geplaatste geheugentoetsen van de stoelen zijn met kristalglas hoogwaardig afgewerkt. Het moderne design wordt gecompleteerd met stoelen waarvan de bekleding in een stof-ledercombinatie uit hoogwaardige en duurzaam geproduceerde materialen is vervaardigd.

Vermogen

De BMW i4 vormt de toekomst van elektrische mobiliteit. De BMW i4 is voorzien van de nieuwste technologieen en innovaties op het gebied van de batterij. De i4 is voorzien van een extreem platte accu met geoptimaliseerde energiedichtheid. De accu weegt slechts 550 kilogram en heeft een energie inhoud van 80 kWh. Hiermee bereikt de i4 sportieve top prestaties. De voor de BMW i4 ontwikkelde elektromotor levert een maximaal vermogen van ongeveer 530 pk en bereikt het niveau van een V8-motor in BMW’s met een verbrandingsmotor.

De BMW i4 wordt verwacht in 2021, welk deel dit van het jaar zal zijn is nog niet duidelijk. Houdt onze website in de gaten!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken