De eerste elektrische BMW was in 2013. De BMW i3 kon men toen kiezen als een volledige elektrische auto of met een range extender. Nu 8 jaar later komt dan eindelijk de volgende elektrische BMW. Het is de elektrische BMW ix3. BMW i is de lijn die BMW aanhoud voor alle elektrische BMW modellen.

We zitten nu in de 3 generatie van de BMW X3. Deze generatie van de BMW X3 is vanaf eind 2017 op de markt.

BMW positioneert de BMW ix3 als een sports activity vehicle, afgekort als SAV. BMW gebruikt dit bij alle X-modellen. met een SAV probeert BMW zicht verder te onderscheiden dan de standaard SUV door zich te concentreren op stoere outdoor mogelijkheden. Men onderscheid zich door trekkracht, sleepvermogen, grote bagageruimte en accessoires voor buitensportartikelen, fietsenrek etc.

BMW heeft gekozen voor power of Choice- filosofie. Hiermee kies je voor de BMW X3 die allemaal de edrive technologie hebben, maar je kan zelf kiezen of je deze als benzine, hybride benzine of volledig elektrisch zou willen rijden. Natuurlijk zitten er verschillen tussen deze aandrijflijnen. Deze power of choice filosofie zal in de toekomst naast de BMW X3 ook bij de andere BMW modellen gaan komen We gaan in deze blog het vooral hebben over de BMW ix3.

Verschillen tussen BMW iX3 en de BMW X3

Je kan de BMW ix3 erkennen ten opzichte van de “standaard” BMW X3 aan de volgende punten:

 • De BMW iX3 heeft een andere front met een bijna dichte grille ( ivm luchtweerstand)
 • andere bumpers
 • andere wielen
 • BMW I Blau zowel exterieur als interieur om aan te geven dat dit een volledig elektrische BMW is

De eerste testverslagen van de BWM ix3 zijn van november 2020. We verwachten de 1e BMW ix3 vanaf eind januari 2021 in de showroom. De BMW zal een vanaf prijs hebben van 67.500. Je herkent de BMW ix3 aan het bmw i blau. Deze blauwe sierstrip onderdaan de portieren is een verwijzing naar het accupakket wat daar ligt. Het accupakket heeft een bruto capaciteit van 80 kwh, waarvan74 kwh wordt gebruikt. De actieradius is tot 460 kilometer volgens WLTP. als we in praktijk gaan kijken komt dit neer op ongeveer 350 kilometer. dit is ongeveer 100 kilometer minder. De actieradius is altijd afhankelijk van enkele factoren.

Enkele specificaties over de elektrische BMW ix3:

 • topsnelheid 180 km (begrensd)
 • 6 8 seconden naar de 100
 • 74 kwh accu bereikbaar
 • 206 wh/km verbruik
 • totaal vermogen 210kw (286 pk)
 • totaal koppel 400 nm
 • laadvermogen 11 kw AC (opladen duurt 8 uur 45 km/u)
 • snellaadvermogen (maximaal 150 kw DC)
 • snel laden (10 minuten 100 kilometer ) van 0 tot 80% in slechts 34 minuten
 • Opladen tot 560 km/u
 • actieradius volgens de WLTP 460 kilometers ( range daadwerkelijk rond 350 km )
 • aanhangergewicht geremd 750 kg
 • aandrijving via de achterwielen
 • Co2 uitstoot van 0

De BMW ix3 executive model is leverbaar vanaf € 67 500. Deze uitvoering heeft al standaard een adaptief onderstel, elektrisch verstelbare verwarmbare stoelen, 19 inch licht metalen velgen, metallic lak, panorama dak, 3 zone airco, Wifi hotspot, BMW connected Pack Professional II etc. Ook bij de BMW ix3 is het mogelijk om voor het high executive pakket te kiezen. Hou er rekening mee dat als je grotere velgen neemt, dit invloed heeft op de daadwerkelijke actieradius. Bij de BMW ix3 kan je kiezen voor 20 inch.

Productie BMW

De BMW Ix3 wordt geproduceerd in China. De fabriek staat in Shenyang en is een joint venture van BMW Brilliance Automotive groep. De introductie is eerst in China en Europa zal de start van levering in 2021 hebben. Hou rekening met langere levertijden, omdat de BMW geproduceerd wordt in China.

De BMW ix3 is in de operationele lease verkrijgbaar bij Fleximo vanaf € 748 ex btw ( gebaseerd op 60mnd / 10.000km). De netto bijtelling is vanaf € 325. De bijtelling zal in 2021 12 procent zijn over de 1e 40.000 euro en het resterend gedeelte 22 procent bijtelling.

De elektrische BMW ix3 zal de concurrentie aangaan met de e tron modellen van Audi, Tesla Model Y, Volvo XC40, Mercedes EQC en de Ford Mustang Mach-E. Dit zijn allemaal nieuwe auto s, die volledig elektrisch zijn en het straatbeeld de komende jaren gaan verfraaien.

BMW lijkt nu de smaakt te pakken van elektrische auto s. Naast de BMW ix3 zal in het najaar van 2021 ook de BMW i 4 gaan komen. Op social media zal je de komende tijd meer info gaan krijgen. Deze BMW I 4 zal de concurrentie aangaan met de Tesla Model 3, Polestar.

Zoals je kunt lezen heeft BMW het gamma met de Ix3 weer verder uitgebreid. afhankelijk van je wensen, reisafstand kan je kiezen welke BMW X3 het beste bij je past. Wij als Fleximo staan voor u klaar om u te helpen met het kiezen van de juiste BMW

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken