De Chinese Tesla Concurrent NIO komt met maar liefst drie modellen naar Nederland. Met de NIO ET7, NIO EL7 en de NIO ET5 brengt het Chinese merk een fris gamma op de markt. Ook krijgen we gelijk in Nederland servicepunten, schadeherstellers en wellicht zelfs accuwisselstations!

NIO heeft aangekondigd om vanaf deze maand in Nederland, Zweden, Duitsland en Denenmarken te beginnen met het leveren van elektrische auto’s. Eerder hebben de modellen al proef gedraaid in onder andere Noorwegen en het lijkt nu dat ze klaar zijn voor de grote stap. Alle modellen staan op NIO’s NT-2 platform. Het gaat om de ET7, ET5 en de EL7, ET staat voor sedan en EL voor SUV.

NIO EL7, volledig nieuwe SUV

Het SUV van NIO de NIO EL7 is volledig nieuw. Het is de modernste SUV uit het gamma. De elektrische SUV is 4,91 meter lang en is ongeveer even groot als de bekende Audi E-Tron. an vermogen is hier geen gebrek: de achterste elektromotor levert 409 pk, de voorste 245. De auto sprint in het gunstigste geval in 3,9 seconden van 0 naar 100 km/u. De basisversie krijgt een accu van 75 kWh, goed voor een bereik van 394 km. De accu van de Long Range-versie heeft een capaciteit van 100 kWh, waarmee deze flinke auto een WLTP-bereik van 513 km krijgt. De NIO EL7 heeft vijf zitplaatsen en biedt in het gunstigste geval een trekvermogen van 2.000 kg.

Verwachten levering in januari 2023

Nio EL7

NIO ET5, de Tesla Model 3 zet zich schrap

De NIO ET5 is de compacte sedan van het Chinese merk. Hij zal de concurrentie strijd aangaan met de Tesla Model 3. Als je goed kijkt heeft de NIO ET5 ook wel wat van de Model 3 weg. Een ver naar beneden doorgetrokken voorruit, typische stroomlijnvorm en kleine sedan-achterklep zijn kenmerken die de Model 3 ook hebben. NIO pakt het wel een stuk uitgebreider aan. Bij Tesla kun je kiezen voor een wit of zwart interieur, bij de NIO ET5 krijg je maar liefst 6 verschillende interieurkleuren. Ook zijn er voor de ET5 9 lakkleuren tegenover 5 van Tesla.

Aan vermogen geen gebrek bij de Chinese sedan, maar liefst 408 pk. Cijfers van de actieradius zijn maar we weten wel dat er naar verwachting hele grote accu’s in gaan komen. 75 kWh, 100 kWh en 150 kWh wordt hier en daard geroepen. Daarmee moet de auto een actieradius krijgen van maar liefst 1000 kilometer. Met 75 kWh komt de ET5 445 kilometer ver, met 100 kWh haalt de ET5 in theorie 580 kilometer.

Verwachten levering in maart 2023

Nio ET5

NIO ET7, de concurrent van de Model S

Het grootste model van NIO is de ET7. De NIO ET7 is ruim 5 meter lang en heeft zijn pijlen duidelijk gericht op de concurrentie met de Tesla Model S. Met die NIO ET7 hoef je je geen zorgen te maken om vermogen, je hebt namelijk maar liefst 653 pk onder je kont. Net als de ET5 kan het model worden uitgerust met een 150 kWh accupakket goed voor een soortgelijke actieradius van ongeveer 1.000 km. Vooralsnog heb je de keuze tussen een 75 kWh en 100 kWh pakket. De grote NIO ET7 zal het model zijn dan als eerste leverbaar zal worden in Nederland. De verwachting is dat er eind oktober de eerste afleveringen zullen plaatsvinden. De EL7 zal in Januari 2023 volgen en de ET5 in maart.

Verwachten levering eind oktober / november 2022

Nio ET7

Accuwisselstations?!

NIO heeft het al vaker uitgesproken, accuwisselstations. Daarom komen er met de auto’s ook accuwisselstations, door Nio Power Swap Stations (PSS) genoemd. In 2022 zijn dat er 20, maar in 2023 moet dat al oplopen tot 120. Het accu wisselen moet niet als hét alternatief voor snelladen worden gezien, maar betekent bijvoorbeeld wel dat het mogelijk moet zijn om voor een lange (vakantie-)rit een extra groot accupakket te laten installeren.

NIO Approved Service Center

In Nederland gaat het merk samenwerken met Kwik-Fit voor onderhoud en reparatie. Er zullen 40 locaties komen die benoemd worden als NIO Approved Service Center. Buiten de Service Centers zullen er ook Serviceauto’s op de Nederlandse wegen bevinden die ter plaatsen kleine reparaties kunnen uitvoeren. Schadeafhandeling wordt geregeld via de locaties van Schadenet. De auto’s bekijken kan in een soort winkel die het merk een ”NIO House” noemt. Amsterdam en Rotterdam zullen de eerste steden zijn met zo’n winkel, later zullen er ongetwijfeld meerdere locaties komen.

Leasen bij Fleximo?

Meer informatie of ineteresse in het leasen van een van de bovenstaande modellen? Neem dan gerust contact met ons op en ontvang de scherpste offerte!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken