De huidige Citroën C3 gaat al een geruime tijd mee, namelijk sinds 2016. Tijd voor vernieuwing! De Citroën C3 wordt volgend jaar compleet vernieuwd en krijgt ook een volledig elektrische versie. Met de nieuwe elektrische Citroën C3 zal worden ingezet op duurzaamheid en toegankelijkheid.

Nieuwe Citroën C3 komt in 2022 – Autointernationaal.nl

Plaats maken voor de nieuwe generatie Citroën C3

De huidige Citroën C3 gaat dus al een tijdje mee, de motorisering en het design is aan vernieuwing toe. Citroën pakt deze kans met beide handen aan en komt niet alleen met een brandstof variant maar ook een volledig elektrisch model. Naast deze volledig elektrische variant zullen er ook mild hybride en plug-in hybride modellen verschijnen, voor iedereen wat wils!

Elektrische aandrijflijn

De Citroën C3 zal gebruik gaan maken van hetzelfde platform als de Peugeot e-208 en de Opel Corsa-e. Zoals bekend maakt Citroën deel uit van de PSA. Onder dit consortium vallen onder meer Peugeot en Opel. De verwachting is dat de elektrische Citroën C3 een accupakket van 50 kWh, een motor van 136 pk van stroom voorziet en die een theoretisch rij bereik biedt van ongeveer 330 km zal krijgen en qua prestaties hetzelfde presteert als de eerder genoemde modellen.

Nieuwe Citroën C3 komt in 2022 – Autointernationaal.nl

Nieuw logo

De exacte design elementen en specificaties laten nog even op zich wachten. We weten wel dat de Citroën C3 het eerste model zal worden wat het nieuwe logo van Citroën zal dragen.

Nieuw logo Citroën is helemaal fris en fruitig - Autoblog.nl

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken