Vanaf 2023 zullen bedrijven met meer dan 100 medewerkers hun CO2 moeten melden van het zakelijke woon werkverkeer. Bij veel bedrijven is deze uitstoot op dit moment te hoog. Wat moet je dan doen? Actie ondernemen om de uitstoot te verlagen natuurlijk. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld: meer thuiswerken, een elektrische auto rijden of reizen met de fiets.

In 2030 moet de CO2 uitstoot flink omlaag

In het klimaatakkoord zijn duidelijke afspraken gemaakt. In 2030 moeten we maar liefst 49% minder CO2 uitstoten dani in 1990. We kunnen er dus niet om heen dat de mobiliteit van bedrijven moet veranderen. 49% minder C02 uitstoten dan in 1990 houdt dus in dat de CO2 met 1 Megatron moet worden teruggebracht. De overheid zal deze maatregelen streng gaan controleren.

Niet alleen bedrijven zijn bezig met CO2 reductie..

Je ziet het wekelijks terug komen op het nieuws ”de CO2 moet omlaag”, maar het zijn niet alleen bedrijven die hier veel mee bezig zijn. Ook steeds meer medewerkers vinden het belangrijk dat het bedrijf waar ze werkzaam zijn zich bezig houdt met verduurzamen en dit serieus neemt.

Een belangrijk aspect is verandering in het woon-werkverkeer en de zakelijke ritten van de medewerkers. Oftwel we moeten anders gaan reizen!

Hoe kunnen we anders gaan reizen?

 • Medewerkers die op fietsafstand wonen gebruik laten maken van de fiets
 • Overstappen naar elektrische rijden
 • Laat medewerkers hybride werken, een mix van thuis en op de zaak werken
 • Meer gebruik maken van het openbaar vervoer

Duurzame mobiliteit: Auto’s met minder of geen CO2 uitstoot

Veel medewerkers met een leaseauto rijden op dit moment nog in een auto die rijdt op fossiele brandstoffen. Vaak gebruiken medewerkers de auto ook nog voor hun dagelijkse privéritten. Als werkgever kun je dus zowel de zakelijke als de privéritten verduurzame door slechts een elektrische auto aan te bieden!

Het aanbod van elektrisch vervoer is de laatste jaren flink uitgebreid en zal de komende tijd alleen nog maar groter worden. Op het begin van de elektrische opmars had je bijvoorbeeld alleen auto’s in het hoge segment met een forse fiscale waarde. Dat is veranderd! Je hebt nu meer keuze in zowel merk, model en prijs voor elektrische auto’s.

Bekijk hier onze elektrische auto’s!

Thuiswerken

Een verleidende maatregel om medewerkers vanuit thuis te laten werken is, je medewerkers optimaal faciliteren bij het thuiswerken. Je kunt ook sturende maatregels opleggen voor medewerkers. Als werkgever kun je een minimaal aantal dagen invoeren dat medewerkers vanuit thuis moeten werken.

Als je thuiswerken invoert voor medewerkers is het natuurlijk belangrijk dat je de medewerkers faciliteert van een goede werkplek. In dezelfde ruimte wonen en werken is NIET de oplossing!

Hoe schakel je om na werktijd met je laptop nog binnen handsbereik? Hoe behoudt je concentratie en focus wanneer je binnenshuis continu wordt afgeleid? Kinderen die voorbij rennen, soep die staat te pruttelen of een partner die ook thuiswerkt: overal is afleiding.

Een tuinkantoor is de oplossing waar jij naar op zoek bent. Met een kantoor in de tuin heb jij een plek waar jij in alle rust kunt werken. Zo krijg je meer gedaan gedurende jouw werkdag en trek je na werktijd de deur achter je dicht om uit te schakelen.

Thuiswerken

Interessant voor de werkgever

 • Geen of minder reiskosten
 • Unique selling point bij werven nieuwe medewerkers
 • Volledig ontzorgd concept
 • Je faciliteert een goede werkplek
 • Kosten van de lease volledig aftrekbaar
 • Optie tot koop aan het einde van het contract voor werkgever of werknemer
 • Turnkey opgeleverd op elke locatie in Nederland
 • Meubilair mee te leasen

Interessant voor de werknemer

 • Je eigen flexibele werkplek
 • Privé- en werksituatie echt gescheiden
 • Eyecatcher in je tuin
 • Na het leasecontract te gebruiken als tuinhuis
 • Geen reistijd meer
 • Optie tot koop aan het einde van het contract

Fietsen

Nog een optie die heel goed werkt voor het verlagen van de CO2 uitstoot te verminderen is fietsen. Stel dat je een nieuw mobiliteitsdoel stelt: iedereen die zóú kunnen fietsen, gaat op de fiets naar het werk. Als werkgever kan je een leasefiets ter beschikking stellen en een vergoeding geven voor fietskilometers.

Wanneer de werkgever een leasefiets ter beschikking stelt en de medewerker hier gebruik van maakt biedt dit kansen om zowel zakelijk als privé kilometers te verduurzamen tegen lage kosten.

Spontaan zullen de meeste medewerkers niet de fiets opstappen. Probeer daarom dingen uit zoals een mooie fietsenstalling, leasefiets, deelfietsen en het stimuleren doormiddel het vergoeden van zakelijke fietskilometers.

Mobiliteitspecialist

Wij als Fleximo zijn gespecialiseerd op het gebied van duurzame mobiliteit en alles wat daarbij komt kijken. Samen met u kijken we graag naar de mogelijkheden die uw bedrijf heeft op het gebied van verduurzamen.

Volledig ontzorgd door ons!

Fleximo is MKB partner voor auto leasen en (duurzame) mobiliteit. Fleximo adviseert bedrijven op het gebied van autolease en mobiliteit. Ons advies beperkt zich niet tot offertes voor lease auto’s, maar strekt zich uit tot alle facetten van autolease en mobiliteit. Doordat steeds meer mensen thuiswerken laten ze de auto vaker staan. Een thuiskantoor is de ideale oplossing voor het thuiswerken. Wist je dat je je mobiliteitsbudget ook kunt op splitsen? We laten zien dat de werkgevers een keuze hebben omtrent de mobiliteit van hun bedrijf. We bieden ze de keuze tussen: auto, fiets en/of kantoor van de zaak. Kortom wij kunnen u volledig ontzorgen en uw bedrijf helpen de weg naar een duurzame toekomst te bewandelen!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken