De goedkoopste elektrische auto van Nederland heeft recent een facelift ondergaan. De auto werd grondig vernieuwd en opvallend genoeg ook nog een stuk goedkoper!

De Facelift vond plaats in februari 2024, het front en achterzijde werden grondig vernieuwd en ook het interieur kreeg een opfrisbeurt. Het vorige model van de Dacia Spring Electric was er vanaf 21.750 euro, maar het kan blijkbaar nog goedkoper. De vanafprijs van de splinternieuwe Dacia Spring Electric is 18.950 euro, een prijsverschil van 2.800 euro.

Een betaalbare elektrische rijervaring

Voor €18.950,- kun je al genieten van de Dacia Spring Electric 45, verkrijgbaar in de Expression-uitvoering. Dit model, uitgerust met een 44 pk motor, biedt een betaalbare instap in de wereld van elektrisch rijden.

Krachtige opties: Dacia Spring Electric 65

Maar er is meer keuze dan alleen dat. De Dacia Spring is ook beschikbaar als Electric 65, met een indrukwekkende 65 pk motor. Ondanks deze kracht behoudt hij dezelfde batterijcapaciteit van 26,8 kWh als de Spring Electric 45.

Uitvoeringen en prijzen

De Electric 65 is beschikbaar vanaf € 19.950,- in de Expression-uitvoering en vanaf € 20.950,- in de rijker uitgeruste Extreme-uitvoering. Beide varianten van de Spring bieden een rijbereik van 220 kilometer, perfect voor dagelijks gebruik.

Opladen en prestaties

Standaard wordt de Spring geleverd met een 7 kW-boordlader, waardoor opladen thuis of bij openbare laadstations eenvoudig is. Voor diegenen die onderweg snel willen kunnen laden, kan de Spring Electric 65 optioneel worden uitgerust met een snellaadoptie van maximaal 30 kW DC-laden. Let op, laden met de Dacia Spring Electric duurt een stuk langer in vergelijking met de meeste elektrische auto’s.

De eerste exemplaren zullen in de herfst van dit jaar in Nederland verschijnen!

Dacia Spring Electric Facelift 2025

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken