Met welke EV kom je nou echt het verst?

Wanneer mensen denken aan een elektrische auto komt ook vaan de angst van een lege accu naar boven. Ga ik de laadpaal halen of niet? Met de nieuwe technologie hoef je je daar niet meer druk te maken. De techniek in de EV wereld blijft zich maar ontwikkelen de actieradius is gemiddeld groter dan ooit te voren! Autofabrikanten investeren veel geld in betere accupakketten, motoren en betere technologie. Hierdoor worden elektrische auto’s een stuk interessanter als alternatief voor de reguliere brandstofauto’s.

Overzicht

Welke auto’s hebben nou eigenlijk de grootste actieradius op dit moment? En welk prijskaartje hangt hier aan vast? Dit zetten we allemaal op een rijtje voor je in het onderstaande overzicht!

10. Volvo XC40 P8 Recharge (375 km) –> €59.900,-Volvo XC40 recharge actieradius

Het wachten was nog op de volledig elektrische Volvo XC40. Onlangs heeft Volvo deze auto geïntroduceerd, genaamd de Volvo XC40 P8 Recharge. Voorzien van een krachtige elektromotor met liefst 408pk en een fors accupakket van 78kWh, is dit een uitermate competente elektrische auto. Volvo heeft veel aandacht besteed aan elektrisch rijden onder winterse omstandigheden, iets dat in thuisland Zweden natuurlijk veel voorkomt. Elektrische auto’s houden niet zo van kou en de actieradius lijdt daar vaak onder, maar Volvo geeft aan dit zoveel mogelijk onder de knie te hebben. De auto is dermate krachtig, dat Volvo zelfs een trekhaak aanbiedt en een maximaal trekgewicht adviseert van liefst 1.500 kilogram. De actieradius zal dan wel wat korter worden, maar de mogelijkheid bestaat in elk geval. Bekijk hier de rijtest van de Volvo XC40 P8!

9.  Audi e-tron (400 km) –> €78.850,-Audi e-tron actieradius

De eerste volledig elektrische Audi is niet alleen sportief, maar ook net zo veelzijdig inzetbaar als een auto met een brandstofmotor. De twee elektromotoren en elektrische vierwielaandrijving van de Audi e-tron zorgen voor opmerkelijke prestaties en goede rijeigenschappen. De Audi e-tron wordt aangedreven door twee elektromotoren. Daarmee versnelt de e-SUV snel vanuit stilstand. Voluit wegrijden doet denken aan een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, een nieuwe generatie van quattro, zorgt daarbij voor optimale tractie en dynamiek. De Audi e-tron voelt zich niet alleen thuis in het drukke Nederlandse verkeer, maar is ook een genot om te rijden op lege, kronkelende wegen. De quattro-aandrijving is actief als de situatie daarom vraagt. Het aandrijfkoppel wordt variabel over de assen en wielen verdeeld.

8. Porsche Taycan (425 km) –> €109.900,-Porsche Taycan lease actieradius

De Taycan draagt een erfenis die tot uitdrukking komt in performance. De nieuwste aandrijftechnologie zorgt ervoor dat zijn vermogen vele malen kan worden gereproduceerd: 2 synchroonmotoren met permanente magneten katapulteren de Taycan Turbo S met maximaal 560 kW (761 pk) overboost-vermogen met Launch Control in 2,8 seconden van 0 naar 100 km/u. De Porsche ziel staat voor vermogen. In elk opzicht. Dat bewijst de Porsche Taycan ook bij het laden: zijn 800V-architectuur maakt een laadcapaciteit tot wel 270 kW mogelijk. Hierbij is de accu in 5 minuten voldoende opgeladen voor maximaal 100 km actieradius (WLTP) onder optimale omstandigheden en staat de auto klaar voor iets waar de bestuurder al de hele dag aan denkt: rijden.

7. Hyundia Kona Electric (449 km) –> €35.915,-Hyundai Kona electric lease actieradius

Veelzijdig en heel plezierig om in te rijden. De nieuwe zero emissie auto Hyundai KONA Electric is de eerste elektrisch aangedreven compacte SUV in Europa. Deze vooruitstrevende nieuwkomer combineert een indrukwekkende actieradius met ruimte en een stoere SUV-uitstraling. Mix de kleuren van je nieuwe Kona Electric en laat je eigen stijl zien. Met keus uit drie opvallende, contrasterende kleuren voor het dak kun je ook nog eens kiezen uit zeven carrosseriekleuren. Daarmee zijn er 21 kleurstijlen waarin je je KONA Electric kunt uitvoeren.

6. Polestar 2  (470 km) –> €59.800,-Polestar 2 lease actieradius

De Polestar 2 gaat de eerste volledig elektrische auto worden van het nieuwe merk Polestar. Eerder dit jaar onthulde Polestar hun tweede model: de Polestar 2.  Wie echter naar de auto kijkt ziet wel een aantal overeenkomsten met Volvo. En dat is ook niet gek; Polestar is een submerk van de Zweedse autofabrikant. De Polestar 2 is 100% elektrisch. Met een accu van 78kWh (72 kWh in China), EFAD (elektrische voorasaandrijving) en ERAD (elektrische achterasaandrijving) motoren elk met een vermogen van 150 kW, 330 Nm aan koppel en een actieradius van 500 km (WLTP/NEDC)/275 mijl (EPA), zit de Polestar 2 vol elektrische kracht.

5.  Tesla Model X (507 km) –> €88.990,-Tesla Model X lease actieradius

Met Model X rijdt u overal naartoe waar u wilt met een toonaangevend bereik en een ruim aanbod aan oplaadmogelijkheden in de hele wereld. De Model X is ontworpen voor de meest comfortabele interieurbeleving ooit  met de meeste bagageruimte in zijn klasse, zitplaatsen voor maximaal zeven volwassenen en een groot 17-inch touchscreen. De configuratieoptie met zeven zitplaatsen is standaard voorzien van neerklapbare stoelen voor maximale bagageruimte. De Model X is gebouwd met het oog op efficiëntie  met een ontwerp zonder compromis dat toonaangevend is qua bereik, prestaties en functionaliteit. Dankzij een spoiler is de auto uiterst aerodynamisch en heeft hij de laagste luchtweerstandscoëfficiënt van alle voertuigen in zijn klasse.

4. Tesla Model 3 (530 km) –> €58.980,-Tesla Model 3 actieradius

De Model 3 is volledig elektrisch, dus u hoeft nooit meer brandstof te tanken. Als u de auto thuis ‘s nachts oplaadt, is de batterij volledig opgeladen wanneer u ‘s morgens wakker wordt. Ook kunt u onderweg de auto gemakkelijk opladen bij ieder openbaar laadpunt of bij een van de Tesla oplaadnetwerken. Momenteel zijn er wereldwijd meer dan 14.000 Superchargers en iedere week worden er zes nieuwe locaties geopend. In het ontwerp van de Tesla Model 3 staat veiligheid centraal. De metalen constructie bestaat uit aluminium en staal, voor maximale sterkte in het gehele voertuig. Bij een crashtest van het dak weerstond Model 3 vier keer zijn eigen gewicht, zelfs met een volledig glazen dak. Dat staat gelijk aan het gewicht van twee volwassen Afrikaanse olifanten.

3.  BMW i4 (550 km) –> €65.000,-*BMW i4 actieradius

De BMW Concept i4 is de eerste volledig elektrische Gran Coupé van BMW. De BMW i4 is uitgerust met de vijfde generatie van de BMW eDrive technologie, waarmee hij adembenemende prestaties levert. De bestuurder en de passagiers staat een bijzonder sportieve rijervaring te wachten, die zich niet alleen in cijfers laat uitdrukken. De bijna geluidloze dynamische vermogensafgifte moet u gewoon ervaren. Dankzij een actieradius van tot wel 550 kilometer zet deze innovatieve elektrische BMW ook met zijn gebruiksvriendelijkheid en geschiktheid voor lange afstanden nieuwe maatstaven.Ontdek het sportieve, elegante design en de moderne vormgeving van de nieuwe BMW Concept i4.

2. Ford Mustang Mach-e (600 km) –> €49925,-Ford Mustang Mach-e actieradius

Ford gaat met de Ford Mustang Mach-e ook op het elektrische pad en heeft daarvoor de Mustang aangewezen. De Mustang heeft een iconische status en staat voor passie, met de Mustang Mach-E voegt Ford daar een nieuwe vorm van vrijheid én duurzaamheid aan toe Een klassieke sportwagen wordt het echter niet, de Ford Mustang Mach E is een vierdeurs SUV. Ford benadrukt echter dat de auto gespierd is en een “adembenemende rijdbeleving” geeft.

1. Tesla Model S (610 km) –> €73.259,-Tesla Model S actieradius

Met Model S rijdt u overal naartoe waar u wilt met een toonaangevend bereik en een ruim aanbod aan oplaadmogelijkheden in de hele wereld. De Tesla Model S is vanaf het begin ontworpen als een elektrisch voertuig, met een stevige structuur, die mede dankzij het gemonteerde batterijpakket op de bodem een optimale bescherming bij aanrijdingen biedt.

 

*WLTP actieradiussen

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken