Elektrische auto’s staan op het punt om een definitieve doorbraak te maken. De verkoopcijfers stijgen ieder jaar aanzienlijk, pijnpunten als te weinig oplaadpunten en een te kleine actieradius worden reeds getackeld en de auto’s worden financieel steeds aantrekkelijker voor de consument. Wij lichten graag deze elektrische auto test voor u uit om een betere indruk te krijgen van verschillende modellen.

De totale elektrische auto vergelijking 

In dit onderzoek worden 3 elektrische auto’s vergeleken. Het uiterlijk, het interieur, de rijervaring en de overall conclusie worden elk toegelicht in dit artikel. Hieronder kunt u de specificaties van de 3 modellen vinden, zodat u zelf direct kunt lezen wat de verschillen per model zijn.

 

 

Audi JaguarTesla
e-TroniPace P400Model X 75D
Lengte:4.901 mm4.682 mm5.037 mm
Breedte:1.935 mm2.011 mm2.271 mm
Hoogte:1.629 mm1.565 mm1.684 mm
Aangedreven wielen:VierwielaandrijvingVierwielaandrijvingVierwielaandrijving
Accucapaciteit:95 kWh80 kWh75 kWu
Vermogen:408 pk400 pk333 pk
Koppel:664 Nm696 Nm525 Nm
Gewicht:2.400 kg2.133 kg2.350 kg
0-100 km/u:6.6 sec. (5.7 met boost)4,8 sec.5.2 sec.
Topsnelheid:200 km/u200 km/u210 km/u
Laadtijd:8,5 uur13,5 uur5,25 uur
Actieradius:400 km470 km340 km

Het uiterlijk van de toekomst?

Nieuwe Audi e-tron rijdend over de weg

Audi e-tron

De zilverkleurige Audi e-Tron heeft een échte offroad uitstraling, maar dankzij de futuristusche uitstraling leent de auto zich ook perfect voor zakelijk gebruik. Daarnaast zijn de E-tron details zoals LED- streepjes in de voor- en achterlicht units en geven de lijnen op de portieren aan waar het accupakket zich bevindt.

 

De Jaguar I-Pace ziet er daarentegen heel anders uit dan de e-Tron. De daklijn loopt strak af en daarnaast valt ook op dat hier is gekozen cross-over-achtige aanpak. Dankzij het aerodynamische design kan Jaguar met dit mooie model een maximale radius en stabiliteit garanderen. Jaguar blijft met de I-Pace trouw aan het elan van Jaguar, maar het design is desondanks wel revolutionair te noemen.

Dit futuristische Tesla model heeft niet alleen zeer sportief uiterlijk, maar rijdt ook zo. Het is mogelijk om in maar liefst 3,4 seconden om een snelheid te behalen van 0 naar 100 kilometer per uur. De omhoogslaande deuren, de ‘Falcon Wing Doors’, is een heel bijzonder detail bij dit model.

 

 Een ruime keuze aan soorten interieur

Het optionele glazen panorama dak maakt het interieur licht en vergroot de ruimtelijke indruk. De interieuraankleding is daarnaast van het vertrouwde hoge Audi niveau. Dit model biedt ook één van de best mogelijke luchtkwaliteit soorten aan in een auto, vanwege de instelbare parfumeur, iosinator en het Air Quality pakket. Daarnaast is dit model van een 7 inch touchscreen met het beeld van camera’s waar normaal de buitenspiegels hangen. Een ideale weergave voor op de snelweg of om te parkeren.

Ruimte is er in overvloed met de Jaguar I-Pace mede dankzij de ruime wielbasis. Het interieur bevestigt zich in verfijnd handwerk met de luxueuze uitstraling van Jaguar. Het interieur is omringt door pure materialen en een zwevende middenconsole in het hart van de auto. Dit verwerkt het ruimtelijke gevoel. Dankzij de het ionisatiesysteem voor lichtzuivering en geluiddempende moterkapseling biedt dit model een verfijnde en stille rijbeveling.

Zwarte Tesla Model X stilstaand in het landschap

Tesla Model X

De Tesla heeft, t.o.v. de andere modellen, de grootste ruimte. De Model X biedt plaats aan maximaal 7 volwassen personen. Daarnaast is er meer bagageruimte dan elke andere SUV in zijn klasse. Er zit zelfs een kofferbak aan de voorkant van dit model. Deze auto is ook voorzien van een HEPA-filter waarmee alle bacteriën, virussen, pollen en vervuiling uit de lucht worden gehaald voordat het de cabine instroomt.  Het getinte anti-UV glas zorgt daarnaast voor een goed zicht voor de bestuurder en andere passagiers.

De beste elektrische rijervaring

Audi bouwt de elektromotoren zelf en besteed veel aandacht aan de koeling voor alle modellen. Dit detail drukt zich uit in de rijervaring doordat deze auto op een ‘constant’ topniveau kan presteren. Er zijn daarnaast maar liefst zeven instellingen in het Drive Select-systeem, waarmee opties als ‘Allroad’ tot ‘Automatic’ bijvoorbeeld mogelijk zijn. Offroad rijden is, dankzij de bouw van de auto, een goede optie. De carrosserie kan dankzij de luchtvering 8 centimeter hoger gelegd worden, wat ideaal is voor offroad terreinen. Met de ‘Boost optie’ is het mogelijk om 1-100 km/u af te leggen binnen 5,7 seconden.

Overall is het een topmodel in alle facetten. De auto rijd goed, heeft een ruim interieur en biedt alle luxe aan waar Audi om bekend staat. Neem de uitgebreide laadmogelijkheden, tot 150 kW, erbij en het is een auto om rekening mee te houden.

Rode Jaguar I-Pace rijdend over de weg

Jaguar I-Pace

De Jaguar I-Pace biedt een fantastische rij ervaring. Dit model heeft een laag zwaartepunt vanwege de plaatsing van de batterijen, waardoor de wegligging beter wordt. De vierwielaandrijving en speciale settings om de auto te verhogen zorgen ervoor dat dit model heel geschikt is om offroad mee te rijden. Dankzij 400 pk vermogen, een direct beschikbare koppel van 696 Nm en 432 lithium-ion batterijcellen is een snelheid van 0-100 km/u binnen 4,8 seconden te behalen. De noise-cancelling zorgt daarnaast voor de gewenste stilte.

Is uw interesse gewekt?

Wij adviseren u graag om de best passende auto te kiezen, want wij hebben een ruim aanbod in elektrische auto’s. Neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Wacht niet langer en vul het contactformulier in. Wij nemen zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken!

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken