De elektrische Mercedes G-klasse komt eraan! Een productieversie is gepland voor 2024. Het plan is dat over 3 jaar van de meeste reguliere modellen in het Mercedes gamma een elektrische versie beschikbaar moet zijn.

EQG 560 & EQG 580

In april dit jaar maakte de langverwachte Mercedes EQS zijn debuut. Maar de Duitse autofabrikant pakt door. Zelfs de G-klasse verwelkomt een elektrische variant. Die Mercedes EQG zou loop 2023 onthuld worden, de leveringen zouden begin 2024 aanvatten. Er is sprake van twee varianten: de EQG 560 en de EQG 580, maar naar de concrete specificaties blijft het raden. De Mercedes EQG zal worden gebouwd op het fundament van de G-klasse met een futuristische tint. Een aangepast frontje combineren met een lichtstrip tussen de achterlichtblokken, zoals dat ook het geval is bij de EQA en de EQC.

De elektrische G-Klasse zal dus verkrijgbaar zijn in twee vermogensversies, mogelijk met verschillende batterijgroottes. Aan de off-roadcapaciteiten van de bekwame terreinwagen zou niet getornd worden. Volgens Mercedes baas Ola Källenius was het al lang de bedoeling dat er een elektrische G-Klasse aankwam. De naam ‘EQG’ is al langere tijd vastgelegd.

Zwaar gewicht

De elektrische Mercedes G-klasse zal precies zijn zoals we de Mercedes G-klasse kennen maar dan volledig elektrisch. De USP van de bestaande G-klasse is zijn vierkante styling en robuuste uitstraling. Bij de elektrische variant zal hier niets aan veranderen. Naar verluidt krijgt de elektrische Mercedes G twee elektromotoren met een gezamenlijk vermogen van 500 pk. De 105 kWh-grote batterij moet zorgen voor een acceptabele range van 500 km. Het gewicht? Zo’n 3.000 kg…

C02-balans

De G klasse bederft met zijn krachtige motoren met hoge uitstoot de CO2-balans van het bedrijf. Bijgevolg zou de enige optie zijn om de productie van het iconische model stop te zetten. Of de overgang te maken van conventionele motoren naar elektrische aandrijving. Mercedes kiest voor het laatste en toont daarmee aan innovatief en toekomstgericht te zijn. Op deze manier kan zij haar conventionele G model blijven verkopen.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken