Peugeot heeft onlangs de volledig nieuwe Peugeot 2008 gepresenteerd. Wat weten we nog niet?

De grootste verschillen met de nieuwe Peugeot 2008

Hoewel er al een 2008- versie bestaat, is deze nauwelijks met de nieuwe versie te vergelijken. Het nieuwe model heeft een veel mooier SUV-ontwerp en is veel ruimer dan de huidige 2008. Daarnaast is de nieuwe Peugeot 2008 ook leverbaar met een volledig elektrische aandrijving.

De nieuwe 2008 heeft qua verhoudingen en look verreweg de beste uitstraling op het gebied van SUV’s momenteel. Er is meer beenruimte, een ruime bagageruimte en dit model is ook 14 centimeter langer.

Daarnaast heeft de 2008 een sterke en solide uitstraling. De verticale grille, beschermplaten onder de bumpers en spatschermverbreders beschermen de carrosserie. De bekende knik in het dak, Peugeot 2008 voorkantdakspoiler en sierlijsten geven deze SUV de finishing touch.

De uiterlijke kenmerken

De grille bevat voortaan twee glimmende blokken in plaats van de horizontale chroomkleurige strips. Daarnaast is de leeuw niet meer te bewonderen op de motorkap. De voor-en achterbumper zijn met elkaar via een zwarte rand verbonden. Deze uiterlijke kenmerken geven de SUV zijn echte stoere look.

De LED-verlichting dragen daarnaast bij aan het herkende Peugeot gezicht. Er ontstaat ook een harmonieus design vanwege de driehoekige lijnen. De PureTech benzinemotor en BlueHDi dieselmotor zijn beide uitgerust met een dubbele uitlaat.

Dankzij de lengte van 4,3 meter en wielbasis van 2,6 meter heeft de 2008 een grote bagageruimte van 434 liter. De laadvloer is met twee niveaus praktisch in te delen. Daarnaast heeft deze versie een compact stuurwiel, wat als effect heeft dat er een betere wendbaarheid is en meer grip.

Extra elektronica beschikbaar

De Peugeot 2008 heeft verschillende extra elektronische functionaliteiten. Denk hierbij aan het koppelen van je smartphone aan het multimediasysteem. Tegen bijbetaling is de Active City Brake ook verkrijgbaar. Met de Active City Brake kun je de auto zelfstandig een remingreep laten uitvoeren bij snelheden tot 30 km/h. Het is tevens ook nog mogelijk om de 2008 uit te laten rusten met een achteruitrijcamera.

De standaard versie beschikt ook de optie Grip Control. De aandrijfkracht kan middels dit systeem worden aangepast op basis van de ondergrond. Het systeem kent programma’s als terrein (modder, nat gras), zand en sneeuw.

Geschikt voor alle wegtypes

De SUV met al zijn details is duidelijk geschikt voor alle wegtypes om alle elementen te bedwingen. De dakrails, sierlijsten, ruitsierlijsten en vergrote bodemvrijheid tonen het avontuurlijke karakter van dit model verder aan.

Dit model is te verkrijgen in twee niet-metallic kleuren, vijf metallic kleuren en een nieuwe Emerald Crystal kleur. Peugeot 2008 achterkant

Technische snufjes

Het dashboard kenmerkt zich met de i-Cockpit, digitale schermen en het kleine stuurwiel. In de standaardversie kun je het centrale 7inch scherm terugvinden. De volgende uitvoering heeft dan een 10inch touchscreen. Dit meegenomen lijkt het dashboard dan vrijwel hetzelfde als de nieuwe Peugeot 208.

De 2008, is net als de 208, gebouwd op het CMP-platform. Dit model krijgt dan ook de 1.2 PureTech benzinemotor met verschillende vermogens van 100, 130 en 155 pk. Daarnaast heeft het een BlueHDi dieselmotor 1,5 liter met 100 of 130 pk.

Het Hifi-systeem is in samenwerking met Focal ontworpen en heeft ruim 3 jaar geduurd totdat het gereed was. In dit waanzinnige systeem zijn 10 luidsprekers opgenomen. Van deze 10 luidsprekers zijn er 4 aluminium koepel-tweeters, een polyglass centrale speaker, 4 woofers van 165 mm, een driedubbele subwoofer en een 515 w versterker.

De Peugeot e-2008

De Peugeot e-2008 heeft een behoorlijk sterke elektromotor van 100 kW. De actieradius is 310 kilometer en daarnaast is dit model ook geschikt voor snel laden. Snel laden is dus mogelijk, waarbij de batterij voor 80% kan opgeladen worden binnen 30 minuten. De e-2008 wordt overigens wat later gepresenteerd.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken