Na het grote succes van de Polestar 1 en 2 komt er een derde model van de Polestar aan genaamd de Polestar 3. In het huidige elektrische tijdperk heeft Polestar met de eerste twee modellen al een geweldige reputatie achtergelaten in de markten. De uitbreiding naar drie nieuwe modellen zal 2022 een interessant jaar maken.

Derde model: Polestar 3

Polestar 3 design

Zoals we zien, is het derde model een compleet ander design dan dat we gewend zijn van de vorige modellen. Bij het derde model gaat het om een SUV dat binnenkort word gelanceerd. Dit zal het eerste model zijn als SUV met een volledig elektrische aandrijflijn. De eerste SUV van Polestar zet veel investeerders op springen om de groei van het Zweedse autobedrijf te stimuleren.

Nu dat ze met een SUV als auto zijn gekomen, zal niet alleen de omzet van de Polestar verbeterd worden, maar ook het merk. Voordat je het weet zie je meerdere auto’s van Polestar op de snelweg rijden.

Design Polestar 3

 Volvo C40

Zie jij het ook? Het nieuwe model lijkt verdacht veel op een van de volvo cars. Namelijk de Volvo C40. Dit komt natuurlijk omdat de Polestar het dochterbedrijf van Volvo is. Maar je moet niet denken dat dit alleen een polestar versie van de Volvo C40 wordt. De Polestar 3 zal ook veel groter zijn dan de C40. Daarnaast zullen er ook een heleboel andere zaken zijn die anders zijn aan de Polestar 3, maar die zullen met de tijd bekend zijn.

Verenigde Staten

 Volvo Cars Charleston Fabriek

Deze volledige premium elektrische performance suv zal niet in Europa geproduceerd worden, maar in de Verenigde Staten. Maar waarom daar vraag je je waarschijnlijk af? Het gaat er om dat Polestar zich houdt aan hun belofte. Namelijk het feit dat bij Polestar alles namelijk draait om groei. Nu dat ze een wereldwijde verkoop hebben van ongeveer 29.000 exemplaren, willen ze die wereldwijde verkoop vertienvoudigen door van 2021 tot 2025 290.000 polestar modellen te verkopen. Uiteindelijk gaat het erom dat het aantal verkoopmarkten uitgebreid wordt en dat er flinke vooruitgang wordt geboekt.

Voor de productie zal het fabriek van Volvo gebruikt worden in Charleston, South Carolina gebruikt worden. Hiermee kunnen ze hun officiële en commerciële debuut maken in de VS en hun doel hopelijk makkelijk behalen.

Beloftes

Polestar wilt de hele wereld veroveren met hun wagens en de beste elektrische auto’s hebben. Dit is al iets wat ze willen, maar ze hebben ook een aantal dingen beloofd. Thomas Ingenlath, de CEO van Polestar, zei: “De Polestar 3 wordt naar verwachting in 2022 gelanceerd en deze premium elektrische performance SUV wordt het gezicht van SUV’s in het elektrische tijdperk. Het is ook de eerste in Amerika gebouwde Polestar.

Ook wilt Thomas Ingenlath in Amerika bouwen voor de Amerikanen. Dat betekent dus dat het nieuwe model eerst een tijdje aan Amerikanen verkocht zal worden, zodat daar het nieuws van de Polestar verspreid kan worden. Zelfs de pers in Amerika weet nog niet zoveel van een Polestar

Als laatste wilt de CEO duidelijk maken dat er een groot verschil is tussen Polestar en andere fabrikanten van elektrische auto’s. Polestar zal voorruitblikken op de toekomst van technologie, design en duurzaamheid.

Hoe hij dat wilt doen, is nog de grote vraag.

Volgend jaar?

Polestar is ook van plan om ieder jaar een nieuwe wagen de autowereld in te brengen. Elk jaar zal er dus een release zijn van nieuwe modellen. In 2023 zal de Polestar 4 uit komen, in 2024 de Polestar 5 en in 2025 de Polestar 6. De fabrikanten zijn dus letterlijk van plan om ieder jaar een nieuwe auto’s te lanceren.

Autonoom rijden

In 2019 had Thomas Ingenlath een event gelanceerd voor de pers en grote investeerders. Hierbij had hij aangekondigd dat de Polestar 3 de Lidar sensoren zal hebben van het Amerikaanse bedrijf Luminar. De tablet/computer dat centraal bevestigd zal worden in de auto, komt van Nvidia. Hiermee moet het nieuwe model op termijn ook autonoom rijden op snelwegen mogelijk maken.

Lancering van de Polestar 3

De verwachting van de lancering van de Polestar 3, zal hoogstwaarschijnlijk op 1 Juli 2022 zijn.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken