Geniet van het interieur, tot in de details vernieuwd. Een nieuw, slim interieur, hoogwaardige materialen en een prachtige afwerking: de gloednieuwe Renault Clio is nu nóg moderner en verleidelijker.         

De Franse autofabrikant Renault heeft ervoor gekozen om het uiterlijk van de vierde generatie niet te wijzigen voor de nieuwe vijfde generatie. Zo is de zijkant niet erg veranderd voor de nieuwe Clio, maar zijn de voor en achterkant wel duidelijk veranderd. Vooral de voorkant deze heeft de neus van de familie gekregen.

De nieuwe Renault Clio is om precies te zijn 14mm korter dan de voorganger. Desondanks moet de nieuwe Clio ruimer zijn dan zijn voorganger aldus Renault. De auto ziet er wat sportiever uit omdat de carrosserie met 30mm verlaagd is. De lucht geleiders aan de voorkant ondersteunen deze sportieve look nog wat extra.

Het Comfort van de nieuwe Clio moeten we nog even afwachten. De bagageruimte van de Clio is in ieder geval wel toegenomen. Volgens Renault is er in de nieuwe Clio 391 liter kofferruimte. Een toename van 26 liter in vergelijking met zijn voorganger.

Design

Wat design betreft, lijkt de Clio zeer sterk op zijn voorganger, maar wie goed kijkt ziet toch nog enkele verschillen in het plaatwerk. Aan de voorzijde is te zien dat de full-ledkoplampen in de kenmerkende C-vorm die we kennen van onder andere de Mégane. Ook aan de achterzijde zien we de compleet nieuwe lichtunits terug komen. De kenmerkende C-vorm zie je ook weer terug in de achterste portier vormen van de auto.

Net als het binnenste van de nieuwe Clio valt ook het exterieur uiteraard te personaliseren. Renault maakt melding van drie exterieurpakketten (rood, oranje en zwart). De Clio komt beschikbaar in 11 kleuren, waarvan onder andere Orange Valencia, Brun Vision en Blue Celadon nieuw zijn.

Interieur

Renault dat het interieur volledig vernieuwd is. Het materiaal gebruik moet aanzienlijk verbeterd zijn ten opzichte van het vorige model en dat kan de Clio alleen maar goed doen. Het dashboard neemt minder ruimte in dan het huidige exemplaar, dat komt de interieur ruimte ten goede. De mechanische handrem van de huidige Renault Clio is verleden tijd, deze wordt ingeruild door een elektronische aangestuurde handrem. De Clio maakt net als verschillende tijdgenoten kennis met een digitaal instrumentarium. Afhankelijk van de gekozen uitvoering is het displayscherm 7 of 10 inch groot. Meer technologie komt in de vorm van een vak onderin de middenconsole, waar telefoons zelfs draadloos zijn op te laden. 

De Clio is al jaren een succes

Dat de Clio al jaren lang een begrip is in de autowereld is een feit. Dit is ook weer gebleken bij de vierde generatie die nu nog bij de lokale dealer staat. Ook dit exemplaar is weer een schot in de roos gebleken. De compacte Franse auto werd in 2012 aan de wereld voorgesteld en krijg in 2016 een facelift. Daarmee beginnen de jaren voor de Clio te tellen, zeker als je bedenkt dat de concurrenten in het middenklasse segment zoals de Ford Fiesta, Seat Ibiza en de Kia Rio vrij recent nog zijn vernieuwd. In de verkoop statistieken is te zien dat Renault daar tot op heden nog helemaal niks van merkt.

De Clio is in Europa nog altijd Renaults populairste model en vorig jaar wist de auto in Nederland 12.023 aankoop- of leasecontracten binnen te slepen, goed voor een tweede plek in de Prijzen Renault Clioverkoopstatistieken en voor een marktaandeel van 2,69 procent.

Prijzen nieuwe Renault Clio

Inmiddels zijn de prijzen voor de nieuwe Clio bekend gemaakt. De Clio is al beschikbaar voor €17.290,- . De pre-brochure is hier beschikbaar. In juni 2019 zal de nieuwe Renault Clio bij de Renault-dealers staan. Bekijk hier de rijtest!

 

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken