Het Europees Parlement stemt definitief in met de verkoop van alleen nog emissievrije nieuwe personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen in 2035. Vanaf dan mogen er in de EU geen nieuwe benzine- en dieselauto’s meer worden verkocht.

Geheel onverwachts komt deze beslissing natuurlijk niet. In oktober gaf de Europese raad al voorlopige goedkeuring voor de plannen van het Europees Parlement. Nu is er dus ook daadwerkelijk door alle leden ingestemd en zijn de plannen aangenomen.

Fleximo kan elk gewenst elektrisch model en uitvoering leveren. Wij helpen u graag om de juiste keuze te maken omtrent het vergroenen van het wagenpark!

Minder uitstoot

Het parlement kwam in december al met de lidstaten overeen om al tussentijds de CO2-uitstoot voor auto’s en bedrijfswagens terug te dringen. Vanaf 2030 moeten auto’s 55 procent minder uitstoten en bestelwagens 50 procent. Er komt ook een nieuwe methode voor de beoordeling van de CO2-uitstoot gedurende de volledige levensloop van een voertuig.

Fit for 55-pakket

De nieuwe wetgevingen zijn onderdeel van het Fit for 55-pakket van de Europese Commissie. Met deze maatregelen wil de Commissie de klimaatdoelstellingen behalen van de EU. Het uiteindelijk doel is dat de EU in 2050 klimaat neutraal moet zijn. Om dit doel dus te behalen moet de netto-uitstoot van broeikasgassen met 55% omlaag.

In 2022 werden de plannen al goedgekeurd omdat er een deal was met de Raad van Europa, nu is het Parlement ook akkoord met de inhoud van die deal.

Fleximo helpt met het verduurzamen van uw wagenpark!

Als ondernemerr is het belangrijk om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Een manier om dat te doen is door uw wagenpark te verduurzamen. Dit kan echter een grote investering zijn, vooral als u uw wagens in één keer wilt vervangen. Maar wat als er een oplossing was waarmee u uw wagenpark geleidelijk kunt verduurzamen zonder hoge kosten? Dat is waar Fleximo om de hoek komt kijken.

Fleximo biedt een innovatieve oplossing waarmee u uw wagenpark kunt verduurzamen zonder grote investeringen. Met Fleximo kunt u namelijk gebruik maken van verschillende vervoersmiddelen, zoals elektrische auto’s, elektrische bedrijfswagen of een thuiskantoor. Dit betekent dat uw medewerkers altijd de meest geschikte vervoersoptie kunnen kiezen voor hun dagelijkse ritten of de mogelijkheid hebben om vanuit thuis te werken.

Met Fleximo kunt u niet alleen uw CO2-uitstoot verminderen, maar ook geld besparen. Door verschillende vervoersmiddelen te combineren, kunnen uw medewerkers efficiënter reizen en reistijd besparen.

Kortom, Fleximo biedt een eenvoudige en betaalbare oplossing waarmee u uw wagenpark kunt verduurzamen en tegelijkertijd geld kunt besparen. Het is een slimme keuze voor elk bedrijf dat zich inzet voor een duurzamere toekomst.

Lees hier meer over het wagenparkbeheer

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken