Het laden van uw elektrische auto heeft uiteraard niet direct te maken met de uitbraak van het Corona virus. De laadpunten zijn zoals gewoonlijk ook nu beschikbaar. Maar er zijn een aantal zaken om over na te denken tijdens het laden van uw elektrische auto. Dit heeft voornamelijk te maken met het sociaal gedrag ten opzichte van de laadpunten. Sommige zaken zijn niet alleen nu van belang, maar zijn een aantal etiquette regels waarmee u ook in de toekomst zorg draagt voor comfort bij de publieke laadpunten.

Verplaatsen van uw auto

Op dit moment zijn veel mensen thuis aan het werk en staan er dus meer geparkeerde elektrische auto’s in de buurt. Indien uw auto is volgeladen, draag er dan zorg voor dat de auto tijdig verplaatst wordt zodat u het publieke laadpunt niet gebruikt als parkeerplaats. Op deze manier kan een ander/buurtgenoot ook zijn auto opladen. Het zorgen voor elkaar staat op dit moment hoog in het vaandel, waarmee we op deze wijze zorg dragen dat iedereen zijn mobiliteit behoudt. Door de auto tijdig te verplaatsen draagt u er samen zorg voor, dat het openbare laadpunt beschikbaar is voor andere EV rijders.

Een aantal tips om met andere EV rijders in contact te blijven:

  • Meld u aan via de website NeedToCharge.com . Hier kunnen berijders van een elektrische auto op een gemakkelijke manier contact met elkaar opnemen als zij het laadpunt nodig hebben, terwijl er nog een EV geparkeerd staat. Dit kan ook in de toekomst zeer handig zijn.
  • Voor de komende weken zou u bijvoorbeeld ook uw telefoonnummer zichtbaar achter kunnen laten in de auto zodat een andere berijder contact met u op kan nemen indien hij de laadpaal wenst te gebruiken.
  • Een andere optie is om met buurtgenoten een WhatsApp groep aan te maken met de personen die gebruik willen maken van een publiek laadpunt in de buurt. Zo kunt u afstemmen met elkaar welke berijder op welk moment zijn auto kan opladen.

Houdt het laadpunt schoon en denk aan uw persoonlijke hygiëne

Comfort is normaliter al van groot belang bij het laden bij een publiek laadpunt, maar in deze tijd is het prettig als iedereen het laadpunt schoon houdt maar ook extra op persoonlijke hygiëne let.

Het Corona virus wordt voornamelijk verspreid via hoesten, maar er zijn beweringen die aangeven dat het ook overgedragen kan worden door het aanraken van besmette oppervlakken. Om dit uit te kunnen sluiten, is het belangrijk dat u voor en na het laden uw handen goed wast met water en zeep en u uw gezicht zo min mogelijk (liefst niet) aan raakt. Uiteraard kunt u voordat u de lader vastpakt voor de volledigheid ook nog een desinfecterende gel gebruiken.

Gebruikt u een snellader met een vaste kabel, zorg er dan voor dat deze netjes teruggehangen wordt na het laden. Probeer het touchscreen of scherm zo schoon mogelijk te houden. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een desinfecterend doekje. Dit doekje kunt u dan direct gebruiken om ook de plug en kabel bij het handvat de desinfecteren. En gooi geen rommel op de grond. Allemaal zaken, die normaal gesproken ook het comfort rondom een laadpunt verhogen voor u en andere berijders, maar vooral nu nog eens extra belangrijk zijn om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Heeft u zelf wellicht nog tips die gebruikt kunnen worden tijdens het laden voor nu ten tijde van het Corona virus of in het algemeen, laat het ons vooral weten. Dit kan via onze social media kanalen van Fleximo maar u mag hierover uiteraard ook altijd contact opnemen zodat wij het via onze blogs kunnen delen.

In onze vorige blog hebben wij enkele tips gegeven om te kijken hoe u zo efficiënt mogelijk kunt omgaan met uw wagenpark in de huidige tijd. Of het nu gaat om één auto of meerdere auto’s: er zijn altijd mogelijkheden! 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken