MINI start eind dit jaar de productie van de volledig elektrische MINI Countryman op. De huidige generatie ziet het eerste daglicht in de fabriek in Born, de nieuwe volledig elektrische Countryman zal van de band in Leipzig afrollen.

De opvolger van het huidige model zal niet meer door VDL Nedcar worden gebouwd. Mini hevelt de productie van de Mini Countryman vanaf de komst van de nieuwe derde generatie namelijk over naar Leipzig, waar hij naast auto’s als de BMW 1-serie, 2-serie Gran Coupé en 2-serie Active Tourer van de band zal lopen.

De MINI Countryman EV deelt zijn wielbasis zoals voorheen met de BMW X1 en de 2-serie Tourer. Als het model ook een vergelijkbaar vermogen ter beschikking krijgt is nog even afwachten.

Nuova Mini Countryman 2023 - Automobilismo

Nieuwe grille op de Countryman EV!

Als we kijken naar de foto’s van de testmodellen kunnen we concluderen dat de elektrische MINI Countryman een nieuwe grill en andere koplampen krijgt. Daarnaast wordt het model een stuk groter dan het huidige model. Dit heeft onder andere te maken met dat er meer ruimte gemaakt moet worden voor het accupakket. De verwachting is dat de elektrische Countryman ongeveer even groot wordt als de Audi Q3.

2 volledig elektrische uitvoeringen

Een tijd geleden werd de nieuwe elektrische MINI Countryman getest in twee uitvoeringen, de Cooper en de Cooper S.

Nuova MINI Contryman 2023, ecco le foto spia - News - Automoto.it

Elektrische MINI Countryman leasen bij Fleximo

Op dit moment is er nog geen prijs beschikbaar van de elektrische Countryman, deze wordt naar verwachting eind 2023 bekend gemaakt. Het huidige model Countryman is voorzien van een plug-in hybride aandrijving en is beschikbaar om te leasen bij Fleximo! Meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust contact met ons op.

Elektrisch leasen in 2023

Dit jaar nog een elektrische auto leasen? Bekijk dan ons huidige aanbod en profiteer van de lage bijtelling.

Mini Countryman (2023): Neue Fotos | autozeitung.de

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken