XPENG gaat binnenkort een nieuwe elektrische model op de Nederlandse markt brengen. De XPENG G6 moet de concurrentiestrijd aangaan met de uitermate populaire Tesla Model Y. Dat er vraag is naar auto’s in dat segment is zeker, in Nederland rijden er meer dan 22.000 exemplaren rond van de Model Y.

XPENG G6 komt naar Nederland

XPENG gaat de G6 naar Nederland halen en gaat hiermee een poging doen om het succes van de Model Y te evenaren.

Een jaar geleden trok XPENG in China al het doek van de G6. Voor de Chinezen is de G6 uitgegroeid tot een belangrijk model. Het merk positioneert het model onder de grote XPENG G9.

De G6 is 4,75 meter lang, 1,92 meter breed, 1,65 meter hoog en staat als eerste model van het merk op het SEPA 2.0 platform. Dit resulteert in 800-V architectuur en een actieradius tot 570 kilometer!

XPENG G6 Europa

Zijn de specificaties van de XPENG G6 voldoende?

Om de strijd met de Tesla Model Y aan te gaan zal het merk met goede specificaties op de markt moeten treden.

De XPENG G6 wordt geleverd met twee verschillende accupakketten: een 66 kWh LFP-pakket en een 87,5 kWh NCM-pakket. De Standard Range-versies worden uitgerust met het 66 kWh-pakket.

XPENG G6 RDW Standard Range

De RDW Standard Range-uitvoering is voorzien van een achteras met een krachtige elektromotor van 258 pk en 440 Nm, waarmee een bereik van 435 kilometer op een volle accu wordt behaald. Bij de Standard Range is snelladen mogelijk tot 215 kW.

XPENG G6 RWD Long Range

De RWD Long Range-variant beschikt over het grotere 87,5 kWh-pakket en wordt aangedreven door een elektromotor met 286 pk en 440 Nm, wat resulteert in een bereik van 570 kilometer. Snelladen kan zowel bij de Long Range als de Performance tot 280 kW.

XPENG G6 AWD Performance

De meest krachtige versie, de G6 AWD Performance, heeft ook het 87,5 kWh accupakket, gecombineerd met twee elektromotoren die samen 476 pk leveren. Deze versie sprint in slechts 4 seconden naar 100 km/h vanuit stilstand, met een bereik van 550 kilometer.

Bij alle uitvoeringen kun je gebruik maken van een 571 liter kofferruimte, gooi je de banken plat dan beschik je over 1374 liter.

Standaard rijk uitgerust

In het interieur vinden we achter het stuur een 10,2 inch display terug. Centraal in het midden staat een 14.96-inch centraal display. Verder wordt elke XPENG G6 voorzien van 20-inch velgen, glazen panorama dak, elektrische verstelbare en verwarmbare stoelen zowel voor als achterin, uitgebreid audiosysteem en nog veel meer.

Net als bij de Tesla modellen zijn extra opties niet in grote hoeveelheden terug te vinden maar er zijn er wel een aantal. Zo kun je voor een trekhaak kiezen en zijn carrosserie kleuren verkrijgbaar tegen een meerprijs.

Interieur XPENG G6

Prijs XPENG G6

Wat de vanaf prijs voor het nieuwe model gaat zijn is nog even de vraag. In China kost de XPENG G6 minder dan de Tesla Model Y, dat wil niet zeggen dat het in Nederland ook het geval zal zijn, aannemelijk is het wel.

Vanaf mei gaan de orderboeken open en is de XPENG G6 te bestellen, de leveringen zullen eind september beginnen.

Elektrische auto leasen

Interesse in het leasen van een elektrische auto? Neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons uitgebreid lease aanbod!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken