Hoe werkt apple carplay? Hoe moet ik het gebruiken? Dit zijn vragen die we vaak krijgen van berijders. In deze blog leggen we je alles van A tot Z uit. CarPlay is een iOS feature van Apple die het mogelijk maakt om iOS te gebruiken in de auto. Apple Carplay of android auto is bijna niet meer weg te denken in nieuwe auto’s. De functie is standaard aanwezig op de iPhone 5 of nieuwer. Om CarPlay te kunnen gebruiken moet je beschikken over een auto met CarPlay ondersteuning.

De meest gestelde vraag is hoe werkt Carplay/ Apple Carplay biedt bestuurders een slimmere en veiligere manier om een telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Zo kun je je aandacht op de weg houden en word je niet afgeleid door je telefoon. Met Apple Carplay kun je routebeschrijving opvragen, telefoongesprekken voeren, berichten versturen en ontvangen, naar muziek luisteren, en meer.

 

Navigatie apps, berichten versturen, muziek luisteren

De getoonde apps zijn onmiddellijk herkenbaar en direct te gebruiken. Je kunt bellen, navigeren met Waze of Apple Maps, muziek luisteren via Spotify, verhalen luisteren via podcasts en allerlei andere apps gebruiken. Gewoon zoals je altijd met je telefoon doet, alleen zonder hem vast te houden.

Ook handig is spraakbediening via Siri, bijvoorbeeld om een nieuwe navigatieroute in te stellen of navigatie app te openen. Je kunt met Siri zelfs Whatsapp-berichten laten voorlezen en met behulp van spraak-naar-tekst een tekstbericht versturen. En dat allemaal met twee handen aan het stuur en je ogen op de weg. Ook kun je via Siri muziek app Spotify gebruiken. Je kunt zo makkelijk je favoriete lied aanvragen.

Via de instellingen van je telefoon kun je selecteren welke apps je wilt gebruiken voor Apple CarPlay. Met het oog op verkeersveiligheid zijn echter niet alle apps hiervoor geschikt.

 

Hoe werkt Apple Carplay / Hoe moet ik het instellen?

Je kan op twee manieren Carplay gebruiken. Je kan draadloos verbinden met Apple Carplay en via een USB kabel en USB poort.

Draadloze Carplay verbinden

  • Zet je bluehtooth van je Iphone aan
  • Ga naar algemeen –> Carplay
  • Op je auto scherm kun je vervolgens op het Apple Carplay icoontje drukken
  • Aan de slag!

 

Draadloos carplayUSB kabel

Pak je Iphone kabel en stop deze in de USB poort. Plug de kabel vervolgens in je Iphone. Op je scherm zie je nu het Apple Carplay logo. Als je Apple Carplay gebruik via een USB kabel kies dan wel altijd voor een officiele Iphone kabel.

Zet bij het gebruik van Apple Carplay altijd Siri aan. Dit werkt prettiger en veiliger.

Wil je je indeling van de apps wijzigen? Ga dan naar: instellingen – algemeen – Carplay – pas aan

Siri gebruiken

Afhankelijk van uw auto zijn er twee manieren waarop u Siri kunt gebruiken om CarPlay te bedienen:

  • Houd de spraakbedieningsknop op het stuur ingedrukt. Stel Siri vervolgens een vraag of vraag Siri om iets te doen.
  • Houd de thuisknop van het CarPlay-dashboard of de CarPlay-thuisknop op het aanraakscherm ingedrukt. Stel Siri vervolgens een vraag of vraag Siri om iets te doen.

Siri geeft ook suggesties in CarPlay voor wat u mogelijk wilt gaan doen, zoals rijden naar uw volgende vergadering. Siri-suggesties en CarPlay werken naadloos samen om uw favoriete apps binnen handbereik te houden.

Als u voor HomeKit geschikte accessoires hebt, zoals een garagedeuropener, kunt u de Siri-suggesties gebruiken die op het CarPlay-dashboard verschijnen, of eenvoudig aan Siri vragen om dingen te doen, bijvoorbeeld ‘Open de garagedeur’, wanneer u in de buurt van uw huis komt.

 

Uw CarPlay-apps ordenen

Als u CarPlay gebruikt, worden de beschikbare apps op het beeldscherm in uw auto weergegeven. Als u de apps op uw iPhone wilt toevoegen, verwijderen of ordenen:

  1. Ga naar ‘Instellingen’ > ‘Algemeen’ en tik op ‘CarPlay’.
  2. Selecteer uw auto. Tik vervolgens op ‘Pas aan’.
  3. Gebruik de knoppen ‘Voeg toe’  of ‘Verwijder’ 

om apps toe te voegen of te verwijderen. Tik op een app en versleep deze om de volgorde te wijzigen waarin de apps verschijnen.

De volgende keer dat uw iPhone verbinding maakt met CarPlay, moeten de apps in de nieuwe volgorde verschijnen op het beeldscherm. Alleen apps die CarPlay ondersteunen worden weergegeven op het beeldscherm.

Vanaf de Iphone 5

Apple Carplay is al te gebruiken vanaf een Iphone 5 en nieuwer en wordt tegenwoordig door vrijwel ieder automerk aangeboden. Sinds de iOS 9 software kun je Apple Carplay draadloos gebruiken.

Welke auto’s beschikken over Apple carplay?

Veel nieuwe auto’s beschikken over de Apple Carplay functie. De app Apple Carplay ondersteunt door deze modellen.

 

Android Auto

Beschik je niet over een Iphone? Geen probleem. Er is ook Android auto verkrijgbaar.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken