Hybride werken is een term die de laatste tijd steeds vaker in de volksmond wordt gebruikt. Veel mensen maken er gebruik van en stimuleren het. Ook bedrijven zijn er druk mee bezig. Bedrijven beraden zich op de toekomst: wat hebben we geleerd, wat willen we behouden en wat willen we zeker terug als alles weer ‘normaal’ is. Maar wat betekent hybride werken eigenlijk en wat is het precies? Dat en meer leggen we je uit in deze blog.

Wat is hybride werken?

Hybride werken is dat je medewerkers kunnen kiezen of ze van huis werken of op kantoor. Dankzij de digitale ontwikkelingen is het mogelijk om bepaalde soorten werk uit te voeren op plekken waar een internetverbinding is. Door de coronacrisis zijn deze ontwikkelingen in een stroomversnelling gekomen. Dat geeft werkgevers nu de mogelijkheid om werknemers een hybride werkplek aan te bieden. Natuurlijk geldt dit alleen voor werkzaamheden waarvoor thuiswerken of werken op afstand een optie is.

Wat betekent hybride werken?

Hybride werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt. In hybride werkculturen is voor de werklocatiekeuze niet het beschikbare gebouw leidend, maar het type werk, het doel van de activiteit, de gewenste mate van interactie, de efficiënte van communicatie en de persoonlijke voorkeuren. Je werknemer moet qua digitale werkomgeving geen verschil ervaren als hij thuis of op kantoor werkt. Het inrichten van een goede thuiswerkplek is dus super belangrijk bij hybride werken. Door voldoende aandacht te besteden aan ergonomie en comfort voorkom je klachten en eventuele uitval op lange termijn. Als je dit allemaal goed inricht zullen meer mensen blijven thuiswerken.

Hoe ziet jullie ideale werkomgeving er in deze tijd uit? Dit ziet er natuurlijk voor iedereen anders uit. In goed overleg met de medewerkers kan de werkgever dit realiseren. Medewerkers waarderen het dat zij het werk naar eigen inzicht kunnen combineren met hun privésituatie en persoonlijke behoeften.

Hogere productiviteit

Bij Hybride werken zijn medewerkers productiever en geconcentreerder dan op kantoor, bijvoorbeeld in een thuiskantoor zoals de OfficeCube of de Opuspod. Je hebt geen overlast van bellende of communicerende collega’s. De netto-werktijd ligt hoger hybride werken dan bij de traditionele werkvormen. Dit is een groot voordeel voor de werkgever. Met duidelijke resultaatafspraken, flink veel eigen verantwoordelijkheid en nog meer vertrouwen.

Voordelen Hybride werken

Hybride werken zorgt voor vele voordelen en vrijheden:

 • Eigen werk tijden bepalen
 • Minder files
 • Minder reistijd
 • Meer vrijheid
 • Beter voor het milieu
 • Minder kantoorruimte nodig
 • Meer verantwoordelijkheid waardoor er meer vertrouwen ontstaat
 • Hogere netto werktijden

Hybride werken is het nieuwe normaal

Volgens deskundigen zal hybride werken het nieuwe normaal worden. Hybride werken zal iets worden wat werknemers verachten van hun werkgever. Gezien de omstandigheden waar we de afgelopen tijd in zitten in hybride werken ook een slimme en veilige optie om bedrijven ten alle tijd door kunnen werken.

Hybride werken zowel betrekking op het milieu zowel de mens

Als je voor hybride werken kiest, kies je ook voor duurzaamheid! Wanneer mensen minder na kantoor hoeven betekent dit ook minder files, reistijd en een lagere Co2 uitstoot. Bedrijven kijken altijd naar mogelijkheden om aan kostenbesparing te doen, als mensen thuis werken betekent dit dat er minder vierkante meters kantoor nodig zijn.

Hybride werk locaties van Fleximo

Wonen en werken in dezelfde ruimte, het is makkelijker gezegd dan gedaan. Hoe schakel je om na werktijd met je laptop nog binnen handsbereik? Hoe behoudt je concentratie en focus wanneer je binnenshuis continu wordt afgeleid? Kinderen die voorbij rennen, soep die staat te pruttelen of een partner die ook thuiswerkt: overal is afleiding.

Fleximo biedt de mogelijkheden om bedrijven te voorzien van een eigen werkplek. Een tuinkantoor (Opuspod of OfficeCube) is de oplossing waar jij naar op zoek bent. Met een kantoor in de tuin heb jij een plek waar jij in alle rust kunt werken. Zo krijg je meer gedaan gedurende jouw werkdag en trek je na werktijd de deur achter je dicht om uit te schakelen.

Voordelen van een thuiskantoor:

 • Een thuiswerkplek met alle ruimte voor het juiste ergonomische meubilair.
 • Een tuinkantoor is een plek die je na werktijd dicht kunt trekken en creëert een betere scheiding tussen werk en privé.
 • Met een tuinhuis kantoor creëer je een eigen werkplek met privacy en minder afleiding.
 • Je huis ligt niet meer vol met werkspullen en wordt ook weer een thuis: een plek voor familie, vrienden, liefde en gezelligheid.
 • Een tuinkantoor is een thuiswerkplek die je alleen associeert met werk. Geen plek waar je óók slaapt, kookt en uitschakelt. Op een plek puur voor werk kom je sneller en gemakkelijker in een productieve houding.

Werken vanuit huis is misschien wel de meest ingrijpende en positiefste verandering in 2020 en 2021 teweeg heeft gebracht. Ben jij van plan het maximale uit thuiswerken te halen? Met een OPUS home office pod haal jij het maximale uit jouw (remote) carrière en werk je met focus thuis.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken