Meer over de Volvo S90 en V90

In de jaren ’90 was er al even een Volvo V90, die destijds de 960 Estate opvolgde. Na een korte periode viel het doek voor deze auto en daarmee verdween de naam V90 ook voor lange tijd bij Volvo, tot in 2016 de huidige Volvo V90 verscheen! Eerder al heeft de introductie van de Volvo S90 plaats gevonden. De V90 volgt de V70 op en is daarmee het nieuwe topmodel onder de Estates. Volgens Volvo willen ze met de introductie van de Volvo V90 en S90 (sedan) af van het ingetogen imago en stelt dat deze auto’s écht premium zijn! Dit schept uiteraard enige verwachtingen.

Na de introductie van de XC90 afgelopen jaar hadden ze al een imposante SUV neergezet, echter de S90 en V90 volgen dezelfde lijn: niet schreeuwerig, maar wel imposant. Hiermee willen ze de traditionele luxemerken nu echt op eigen grond aanvallen.

Ten opzichte van de Volvo V70 is de wielbasis en de wagenlengte (bijna 5 meter) van de V90 en S90 toegenomen. Er staat dus echt een forse auto voor je neus, die dankzij de vormgeving toch erg elegant oogt. Rust, eenvoud en natuurlijke materialen, verweven met oog voor detail. Verder staat ook weer bij deze modellen de veiligheid centraal. Dit gaat overigens veel verder dan het beschermen van zijn passagiers bij een eventuele botsing. Belangrijker is daarom het voorkomen van ongelukken. Het City Safety systeem bijvoorbeeld kan voetgangers en grote dieren herkennen en hierop anticiperen. De Pilot Assist geeft de mogelijkheid om tot 130km per uur de auto zelfstandig te laten rijden. Hiermee zet Volvo een flinke stap op weg naar zijn Vision 2020, waarmee zij de doelstelling hebben, dat er vanaf 2020 niemand meer overlijdt of ernstig gewond raakt in een nieuwe Volvo.

De nieuwe Volvo S90 staat op dit moment bij de dealer. Voor de komst van de Volvo V90 moeten we nog even geduld hebben, deze wordt pas eind dit jaar uitgeleverd. Overigens is deze wel reeds te bestellen!

De leaseprijzen voor beide modellen:

Volvo S90 diesel:   vanaf € 746*

Volvo V90 diesel:   vanaf € 743*

*prijzen op basis van operational lease, 60 maanden en 20.000km per jaar (uitvoering D3 Kinetic).

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken