In 2024 zal er bij Land Rover een speciale ontwikkelingen gaan plaats vinden. Volgend komt de volledig elektrische Range Rover op de markt. De eerste elektrische Range Rover krijgt vooralsnog geen hele spannende naam, namelijk ‘’Range Rover Electric”

Kracht en off-road van een echte Range Rover

De Range Rover Electric zal aan vermogen niet onder gaan doen dan de bekende Range Rover V8 en zal ook de off-road capaciteiten aan kunnen die we al jaren gewend zijn van het merk door de sterk ontwikkelde vierwielaandrijving. De EV komt op een 800-volt architectuur te staan, wat razendsnel opladen mogelijk maakt. Meer details over de aandrijflijn willen ze bij Range Rover nog niet delen. Het testen op extreem niveau is begonnen, zo testen ze bijvoorbeeld in de vrieskou en in de bloedhitte. Dit om te testen als alles is opgewassen tegen deze omstandigheden.

De geboorte van de Range Rover Electric in het VK

In de fascinerende wereld van de autotechnologie worden de ontwerp, ontwikkeling en productie van de spraakmakende Range Rover Electric volledig gerealiseerd in het Verenigd Koninkrijk. Dit technologische meesterwerk is gebaseerd op de flexibele Modular Longitudinal Architecture (MLA), waarmee de toekomst van elektrisch rijden wordt vormgegeven.

De productiehub bevindt zich in Solihull, waar dezelfde productielijn wordt gebruikt voor zowel de Mild Hybrid (MHEV) als de Electric Hybrid (PHEV) varianten van de geliefde Range Rover. Een opmerkelijke primeur is dat de accupacks en elektromotoren voor het eerst worden vervaardigd en samengesteld in JLR’s splinternieuwe Electric Propulsion Manufacturing Centre in Wolverhampton. Deze ultramoderne faciliteit speelt een cruciale rol in de ambitie van Range Rover om tegen 2039 volledig CO2-vrij te opereren.

Ontdek met ons de geheimen achter de schermen van de creatie van de Range Rover Electric en hoe deze baanbrekende stappen bijdragen aan een duurzame toekomst voor luxe auto’s.

Meld je nu aan voor de wachtlijst van de nieuwe Range Rover Electric!

Binnenkort gaat een nieuwe revolutie van start, en jij kunt er als een van de eersten bij zijn! Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst en zo de kans te grijpen om als een van de allereersten een bestelling te plaatsen voor de gloednieuwe

Binnenkort gaat een nieuwe revolutie van start, en jij kunt er als een van de eersten bij zijn! Vanaf nu is het mogelijk om je aan te melden voor de wachtlijst en zo de kans te grijpen om als een van de allereersten een bestelling te plaatsen voor de gloednieuwe Range Rover Electric. Dit geeft je een exclusieve voorsprong, nog voordat de officiële orderboeken openen.

Range Rover Electric Leasen bij Fleximo

Uiteraard is de Range Rover Electric binnenkort ook te leasen bij Fleximo. Echter zullen de liefhebbers nog even geduld moeten tot vermoedelijk eind 2024/ begin 2025 tot deze bolide in de showrooms staan. Het is mogelijk om een andere auto te leasen tot de nieuwe Range Rover beschikbaar komt. Meer weten? Informeer naar de mogelijkheden!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken