Behalve de jaarlijkse ‘’Europese auto van het jaar’’ wordt er ook ieder jaar de ‘’Leaseauto van het jaar’’ gekozen. Dit jaar wordt de verkiezing leaseauto van het jaar voor de 21ste keer gehouden en worden er vier categorieën ingedeeld. Per categorie zijn er nu drie leaseauto’s genomineerd.

De stemmen

Een jury van acht man, welke onder andere bestaat uit medewerkers van Alphabet Carlease, leaserijders en een autojournalist brengen een stem uit per categorie waarbij de leaseauto’s worden beoordeeld op betrouwbaarheid, kwaliteit, zuinigheid/milieuprestaties, en het leveringsprogramma van de importeur of dealernetwerk.

Afgelopen jaar in 2015 won de Volkswagen Passat Variant de hoofdprijs voor leaseauto van het jaar 2015. Dit jaar zien we het Duitse merk niet meer terug tussen de genomineerden. Vorig jaar liet de Volkswagen Passat Variant de Jaguar XE en Ford Mondeo nog achter zich.

Uiteindelijk worden de genomineerde leaseauto’s door de jury ingezet bij een uitgebreide proefrit voordat er een keuze wordt gemaakt op de volgende categorieën:

Economy:
Opel Karl
Honda Jazz
Mazda CX-3

Business:
Renault Megane
MINI Clubman
Opel Astra

Business+:
Audi A4
Hyundai Tucson
Skoda Superb

Executive:
Jaguar XF
Mercedes-Benz E-klasse
BMW 7-serie

Binnenkort worden de winnaars bekend gemaakt en uiteraard ook door ons gedeeld!

Bron: Alphabet – Autoblog.nl

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken