Mercedes-Benz heeft de elektrische EQ-modellen stevig in hun portfolio opgenomen. Het begon vijf jaar geleden met de introductie van de EQC en tweeënhalf jaar later kwam de EQA als versterking. Na deze introducties was het vooral de hogere segmenten waar de focus op werd gelegd. Echter is er nu bij Mercedes een nieuwe compacte EQ in de opkomst, namelijk een Sedan. Een kleinere versie van de EQE en de EQS.

In de lagere segmenten van de markt bevinden zich de EQA, EQC en de EQB. Dit zijn elk SVU’s. Dit terwijl het elektrische aanbod van Mercedes in de hogere segmenten al een stuk uitgebreider is, met onder andere de komst van de EQE, EQS en de SUV-modellen. Binnenkort komt Mercedes-Benz met een nieuw elektrisch model voor degenen die op zoek zijn naar gestroomlijnde elektrische auto in een lager segment. Er is een elektrische C-klasse in de maak en de A-klasse zal vervangen worden door een hoger gepositioneerd elektrisch model.

Nieuw model Mercedes EQA sedan

Binnenkort zal Mercedes dus een nieuwe EQA toevoegen aan hun aanbod. Dit model, bekend als de EQA sedan, zal naast de bestaande EQA beschikbaar zijn. Omdat dit nieuwe model een sedan is, in plaats van een SUV, is het waarschijnlijk dat de EQA haar naam verandert naar EQA SUV en dat de nieuwkomer gewoon EQA wordt genoemd. Echter, er wordt gezegd dat Mercedes-Benz de EQ-aanduiding in 2025 helemaal zal opgeven, dus een andere naam is ook mogelijk.

Recentelijk kreeg de nieuwe elektrische auto zijn eerste zichtbare tekenen, verborgen onder een dikke laag camouflage. Ondanks de verhulling was duidelijk te zien dat het om een compacte sedan gaat die gelijkenissen toont van de EQE en EQS en de A-klasse Limousine en CLA. Het model lijkt vooral op de CLA. Hierdoor zal de EQA niet alleen het gat opvullen dat door de verdwijning van de A-klasse Limousine is ontstaan, maar ook als elektrische optie voor de CLA dienen.

 

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken