Vorig jaar pakte Mercedes-Benz al flink uit met de volledig elektrische EQS. Nu is het tijd om kennis te maken met de Mercedes EQE! Waar de EQS eigenlijk een elektrische S-Klasse is, is de EQE de elektrische broer van de E-Klasse. Met een flinke kanttekening, want deze elektrische auto’s staan technisch ver van hun benzine- en dieselbroers af.

Prijzen en modellen

Mercedes-Benz heeft de prijzen van de volledig elektrische EQE bekend gemaakt. De Mercedes-Benz EQE is het ”kleinere” broertje van de Mercedes EQS. De sportieve business-limousine biedt alle noodzakelijke functies van de EQS in een iets compacter formaat.

De nieuwe Mercedes-Benz EQE is verkrijgbaar in de 350+ en AMG 43 4MATIC uitvoeringen. Later zal Mercedes ook nog met een AMG EQE 53 4Matic+ komen die voorzien is van 626 pk. De vanafprijs van het absolute topmodel is helaas nog niet bekend.

Design van de Mercedes EQE

Mercedes positioneert de EQE als een luxe elektrische auto aan de top van het middenklassen segment waarin nog weinig concurrentie is. Die luxe is ook terug te zien in het design.

Het ontwerp van de EQE zal niemand steil achterover doen slaan van verbazing. De algehele lijn van de auto doet namelijk sterk denken aan die van de EQS en ook de vormgeving van de voor- en achterkant lijkt sterk op die van de grote broer van de EQE.

De koplampen van de EQE zijn echter anders van vorm en lopen naar het midden taps toe. Daarbij worden de koplampen in tegenstelling tot bij de EQS niet visueel met elkaar verbonden door een ledstrip.

Net als de EQS heeft de EQE platte en aan elkaar geknoopte achterlichten, al heeft de ledstrip in de achterklep een andere invulling gekregen. Verder is de familieband met de EQS hier zeer duidelijk.

Uitvoeringen Mercedes EQE

De vanafprijs bedraagt € 75.625,- voor dit geld rijd je EQE 350+ Launch Edition Luxury Line. De Mercedes 43 AMG 4MATIC is verkrijgbaar vanaf € 106.480,-. Tussen deze uitvoeringen kun je nog kiezen uit de 350+ Launch Edition – AMG Line € 78.650, 350+ Luxury Line € 78.650 en de 350+ AMG Line € 81.675,-.

Prestaties en Techniek van de nieuwe Mercedes-Benz EQE

Net als de EQS staat de Mercedes-Benz EQE op het puur voor elektrische modellen bestemde MEA-platform. Het instapmodel is zoals eerder gezegd de EQE 350+, een versie met een 292 pk en 530 Nm sterke elektromotor op de achteras.

Het accupakket van de EQE 350+ heeft een capaciteit van 90 kWh. Modellen van de EQE-familie zijn volgens Mercedes-Benz goed voor een WLTP-actieradius van 545 tot 660 kilometer. Deze versie van de EQE is achterwielaangedreven.

Er komt naast de achterwiel aandrijving ook nog een versie met vierwielaandrijving. De Mercedes EQE AMG 43 4MATIC heeft net wat extra dan de 350+. De AMG 43 4matic heeft maar liefst 476 pk!

Nieuwe Mercedes EQE

Luxe standaard uitrustig zoals je van Mercedes gewend bent

De nieuwe EQE biedt standaard een luxe uitrusting. Tot de standaard uitrusting behoren zaken als 19-inch lichtmetalen velgen, MBUX multimediaysteem met Apple Carplay en Android auto, climate control, verwarmbare voerstoelen en nog veel meer.

Optioneel valt er ook nog genoeg te kiezen met zaken als achterasbesturing, Digital Light-koplampen en uitgebreide rijassistentiesystemen.

Met het uitgebreide interieur brengt Mercedes elektrisch rijden naar een nieuwe dimensie. Binnenin waan je je de koning van de weg met een luxe en comfortabel interieur.

Prijzen Mercedes-Benz EQE

  • Mercedes EQE 350+ – 292 pk – 646 km WLTP – 75.625 euro
  • Mercedes-AMG EQE 43 4Matic – 476 pk – 531 km WLTP – 106.480 euro
  • Mercedes-AMG EQE 53 4Matic+ – 626 pk –  518 km WLTP – prijs nog niet bekend

Mercedes EQE 350+

Mercedes heeft hoge verwachtingen van het instapmodel van de EQE. Als je naar de specificaties kijkt kunnen we dit ook wel begrijpen. De Mercedes EQE 350+ heeft boven gemiddeld veel actieradius in huis. WLTP heeft de EQE 350+ een actieradius van maar liefst 646 km op een volle accu. Deze versie zit in 6,4 seconden op 100 km/u.

Elke EQE heeft een lithium-ion batterij van ongeveer 90 kWh. De actieradius verschilt uiteraard per uitvoering. Snelladen kan tot 170 kW. Bij die laadkracht kan in 15 minuten ongeveer 180 kilometer range geladen worden.

De actieradius is natuurlijk ook sterk van invloed van je wielkeuze. Mercedes-Benz levert 19- tot 21-inch lichtmetaal voor de Mercedes EQE 350+.

Mercedes-AMG EQE 43 4Matic

De naam van deze versie van de EQE klinkt goed en de specificaties zien er ook veel belovend uit. De AMG EQE 43 4Matic schopt het tot 476 pk en 858 Nm aan trekkracht. Goed voor een topsnelheid van 210 km/u en een 0-100-tijd van 4,2 seconden. Voor deze prestaties is een batterijniveau van minimaal 50 procent vereist. Bij de 4Matic-versies is volledig variabele vierwielaandrijving mogelijk.

Mercedes-AMG EQE 53 4Matic

Over dit model is helaas nog niet veel bekend. Wat we wel al weten is dat dit het absolute topmodel van de EQE zal worden met maar liefst 687 pk! Later meer over deze variant.

Verschillen tussen de Mercedes EQE en de Mercedes EQS

Waar de EQS eigenlijk een elektrische S-Klasse is, is de EQE de elektrische broer van de E-Klasse. Zet beide auto’s naast elkaar en vraag aan een voorbijganger welke de EQS is, en welke de EQE is en je zult gegarandeerd vraagtekens krijgen. Niet gek want de modellen hebben veel met elkaar gemeen, maar toch zijn er een aantal verschillen. De verschillen zitten met name in de afmetingen.

27 centimeter langer

De EQS is dus 27 centimeter langer en de wielbasis van de EQS is 9 centimeter langer ten opzichte van een EQE. De ruimte is in beide auto’s riant, ook voor een volwassen personen.

€14.478,- goedkoper

Naast de afmetingen is er ook een verschil in prijs. De Mercedes EQE is verkrijgbaar vanaf €76.825,-. De Mercedes EQS heeft een vanafprijs vanaf €91.003,-. Dit is een verschil van €14.478,-

Afwijkende koplampen

De koplampen van de EQE zijn echter anders van vorm en lopen naar het midden taps toe. Daarbij worden de koplampen in tegenstelling tot bij de EQS niet visueel met elkaar verbonden door een ledstrip.

De Mercedes EQE leasen?

De Mercedes EQE is al te leasen vanaf €849,- per maand (operational lease) op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar. Ook bieden we Financial lease aan voor de Mercedes EQE. Meer informatie of een vrijblijvende offerte? Neem dan gerust conctact met ons op!

Sedan
Bekijk auto
Vanaf €814 per maand

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken