Met je leaseauto op vakantie, hoe zit dat precies? Veel leaserijders kiezen ervoor om met hun reguliere leaseauto op vakantie te gaan. 88% van de leaserijders gebruikt de auto op privé en betaalt hier bijtelling voor. Als je bijtelling voor je auto betaalt mag je er ook mee op vakantie. Ongeveer 68% gebruikt de zakelijke auto ook voor privévakantie.

Met een Financial lease auto op vakantie

Wanneer je gebruikt maakt van Financial lease is de auto jouw eigendom. Je bepaalt dus ook zelf hoe je met de auto omgaat en wat je ermee doet. Dit is de voornaamste reden om te kiezen voor financial lease. Je bent wel zelf verantwoordelijk voor je onderhoud evenals hulpverlening bij pech en schade. Ga dus goed voorbereid op pad.

Met een Operational lease auto op vakantie

Bij operational lease is de auto eigendom van de lease maatschappij. Wanneer je schade of pech onderweg krijgt, neem dan direct contact op met de leasemaatschappij. Zij zullen je zo snel mogelijk weer op weg helpen! Zorg dus dat je de noodnummers van de leasemaatschappij in je telefoon hebt staan.

Laadpas

Met een elektrische auto op vakantie gaan vraagt een andere aanpak dan met een brandstof auto. Bij een brandstof auto is het tanken en gaan, maar bij een elektrische auto komt er meer bij kijken. Het is namelijk voorbereiden en plannen. Waar kan ik laden? Kan ik er met mijn laadpas laden of moet ik een andere hebben? Wat als de laadpaal kapot is? Bereid je dus goed voor wanneer je met een elektrische auto op vakantie gaat.

Tankpas

Als je een tankpas bij je leaseauto hebt is het belangrijk om te weten of deze alleen in Nederland bruikbaar is of in heel Europa bruikbaar is.

Laden met je laadpas

De bekende groenekaart

De groene kaart (pasje tegenwoordig) is het verzekeringsbewijs van je auto. Als je met de aanhanger of caravan op vakantie gaat die meer dan 750 kg weegt, dan heb je voor veel landen ook voor je aanhanger/caravan een groene kaart nodig. Vraag deze aan bij je wagenparkbeheerder of leasemaatschappij.

Extra autosleutel

Zorg altijd als je op vakantie gaat dat je een reserve sleutel meeneemt. Mocht je de sleutel kwijt raken dan kun je nog altijd met de reservesleutel naar huis rijden.

Ontwijk zwarte zaterdagen

Tot slot, houdt rekening met milieuzones, tolwegen/vignetten en zwarte zaterdagdagen. Met de auto naar het buitenland (op vakantie) en benieuwd wat de drukke dagen op de weg zijn? Hou er rekening mee, dat voorspelde drukte kan wijzigen door (reis)maatregelen om het coronavirus onder controle te houden. De drukte is per land verschillend, raadpleeg hier de verkeersdruktekalenders buitenland.

Als je je goed voorbereidt dan is het heerlijk om met je zakenauto op vakantie te gaan. Geniet van de reis én je uiteraard je vakantie.

Met je Privé leaseauto op vakantie

Wanneer je een private lease auto rijdt dus buiten een werkgever om moet je goed op je kilometers letten. Stel je hebt een contract van 10.000 km per jaar en je gaat op en neer naar Italie kan je zomaar de helft van je jaarkilometrage kosten. Kom je op het einde van het jaar boven je afgesproken aantal kilometers uit kan dit vervelende onverwachte naheffingen met zich mee brengen.

Checklist

  1. Documenten, Als je in het buitenland gaat rijden, zorg dan dat je de juiste autodocumenten in je bezit hebt. Uiteraard neem je een rij- en kentekenbewijs mee, maar denk ook aan een groene kaart. Deze is in bepaalde landen nog verplicht. Zorg verder dat je een Europees schadeformulier meeneemt. Schade handel je dan sneller af.
  2. Tolvignetten en milieustickers, doorkruis je verschillende landen? Check dan of je tolvignetten nodig hebt. Verder kan het zijn dat je een milieusticker nodig hebt. In Duitse steden kan dit verplicht zijn, maar bijvoorbeeld ook in Parijs.
  3. Check de auto zelf voor vertrek, controleer het oliepeil en de bandenspanning voordat je op pad gaat. Hoe dat moet verschilt per auto. Vaak vind je in het instructieboekje van de auto terug hoe je dat het beste zelf kan doen.
  4. Neem veiligheid spullen mee, in sommige landen zijn extra veiligheidsbenodigdheden verplicht. Denk bijvoorbeeld aan veiligheidshesjes, gevarendriehoeken, lampjes.
  5. Extra autosleutel, het zal je maar gebeuren dat je op vakantie je autosleutel kwijt raakt. Door een extra sleutel mee te nemen, weet je zeker dat je in zo’n geval weer thuis komt.
  6. Reisadvies, kijk voor vertrek ook goed als het land een positief of negatief reisadvies geeft.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken