Het Britse automerk Mini, onderdeel van het Duitse BMW, presenteert een nieuw elektrisch model. Maak kennis met de Mini Concept Aceman, de nieuwe elektrische cross-over moet in 2024 op de markt komen. Het is niet zomaar een model. De Mini Aceman is het begin van een nieuw designtijdperk. Zoals je ziet, ziet hij er totaal anders uit dan het design dat we van Mini gewend zijn.

Highlights

  • Een compleet nieuw design
  • Volledig elektrische aandrijflijn
  • Mix van de Normale Mini en de Countryman
  • Indrukwekkende digitale ervaring

 

Mini Aceman

De elektrische driedeurs Mini is op dit moment het enige elektrische model in het scala van Mini maar dat zul dus niet lang meer zo blijven. Mini zal in de nabije toekomst de Aceman op de markt brengen. Tot op dit moment is het nog een concept maar dat zal ongetwijfeld veranderen in productiemodel.

Elektrische auto

De Mini Aceman is volledig elektrisch en de de aandrijflijn komt voor een groot deel uit de BMW iX3. Verder zijn er nog weinig details bekend. Een hele tijd terug had je de Paceman, dit was een Coupé variant van de Countryman. In het geval van de Aceman is de P dus weggelaten.

Dit concept is vier meter lang en bijna twee meter breed. Daarmee is de Aceman een stukje kleiner in vergelijking met zijn grotere broer, de Countryman.

Achterzijde Aceman voorzien van britse vlaggen

Nieuw Designtaal

Na een jaar of 6 gaat Mini terug naar de tekentafel. De nieuwe Mini Aceman ziet er compleet anders uit. De Aceman is het begin van een nieuw designtijdperk, de nieuwe designtaal valt op. De grill is niet meer zeshoekig maar achthoekig en volledig gesloten. De rand is voorzien van LED verlichting dat zorgt voor een goede dag rijverlichting.

De MINI Aceman is een compact 5-deursmodel met plaats voor vijf personen. De conceptauto is 4,05 m lang, 1,99 m breed en 1,59 m hoog, maar biedt hij ongekend comfort, gebruiksmogelijkheden en MINI Go-Kart Feeling.

Mini Concept Aceman: vooruitblik nieuwe elektrische cross-over

Interieur

Het interieur van de nieuwe Mini Aceman is minimalistisch te noemen. Heldere vormen, vriendelijke kleuren en specifieke details. Ondanks zijn relatief compacte afmetingen biedt het model toch plaats aan 5 personen.

Officieel: Aceman (2024) - elektrische Cross-over

Een primeur in het interier!

In het interieur van de MINI Aceman bevindt zich een primeur! MINI is namelijk ‘s werelds eerste autofabrikant die een rond OLED-display presenteert voor de gehele centrale interface. Onder het scherm zit een klein eilandje met daarin een zeer select aantal knoppen en schakelaars waarmee je de onder meer de handrem en de audio-installatie bedient of de rijrichting kiest. Het weergave- en bedieningssysteem is gebaseerd op de nieuwste generatie van het MINI Operating System, dat voor het eerst gebruikmaakt van Android Open Source Project (AOSP) software. Daarmee is een bijzonder uitgebreide hoeveelheid digitale functies mogelijk in de auto.

Mini Aceman

Volgens Mini kan er informatie over de breedte van het gehele dashboard worden geprojecteerd, van een landkaart tot informatie over de auto of een leuke afbeelding.

Duurzame materialen

Mini laat het niet zitten bij een duurzame elektrische aandrijflijn. Mini slaat het gebruik van leer over en kiest voor hoogwaardige materialen die zijn gekozen met het oog op duurzaamheid. Deze conceptauto laat zien hoe Mini zichzelf opnieuw uitvindt voor de volledig elektrische toekomst met een minimale impact op het milieu.

 Mini toont Aceman met britse kenmerken

Experience modes in de nieuwe Mini Aceman

Mini biedt klanten de mogelijkheid om te kiezen voor zogenoemde Experience Modus die invloed hebben op de lay-out en kleuren thema’s van het OLED-scherm en projecties.

De 3 nieuwe Experience Modus bieden de uitgebreide mogelijkheden voor het personaliseren van de rijervaring. Je kunt kiezen uit specifieke kleurenthema’s op de centrale interface en door projectie in het gehele interieur worden weergegeven. Naast beeldeffecten zullen er ook geluidseffecten aan te pas komen.

vooruitblik nieuwe elektrische cross-over

  • Persoonlijke Modus – Bij deze modus is het mogelijk om persoonlijke beelden naar het OLED-scherm in het midden te sturen. In combinatie daarmee zijn ook bewegende projecties op het dashboard mogelijk en ook hierbij zijn bijpassende achtergrondgeluiden te horen.
  • Pop-up Mode – Zorgt voor opwindende navigatie en verrassende momenten. Het systeem adviseert bestemmingen op basis van de door de gebruiker geselecteerde categorie. De route verschijnt op het OLED-display en via projectie op het dashboard.
  • Vivid Mode – Is een innovatieve entertainmentfunctie en biedt een interactieve weergave op het OLED-display en de oppervlakken eromheen. Deze modus is alleen beschikbaar als de auto stilstaat en tijdens het opladen van de accu. De speelse, willekeurig bewegende letters van de naam Aceman vormen lijnen en patronen en worden begeleid door experimentele geluiden met variërende ritmes.

 

2024

De nieuwe Mini Aceman krijgt geen conventionele onthulling zijn eerste publieke optreden zal eind augustus zijn op de Gamescom-videogamebeurs in Keulen. De productieversie van de kleine crossover zal op een later tijdstip worden onthuld en in 2024 in de verkoop gaan. Wanneer de productieversie van de Aceman wordt onthuld zal er ook meer bekend worden gemaakt over de elektrische prestaties van de nieuwe MINI Aceman.

Naar alle waarschijnlijkheid kunnen we ervan uitgaan dat meer Mini’s in de toekomst verder zullen bouwen op een gelijk soort design. De Mini Aceman is een voorproefje van de toekomstige modellen van Mini.

Op de hoogte blijven van het laatste autonieuws? Klik hier!

Dit wordt de kleine SUV van Mini

Logo van Fleximo

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken