Elektrisch rijden met het dak eraf was tot heden niet mogelijk, tot nu! MINI heeft de MINI Electric Cabrio onthuld. De eerste vierpersoons cabriolet ter wereld met een pure elektrische aandrijving is een MINI.

Het bestaande model van de MINI Electric blijkt prima zaken te doen op de markt. Drie jaar na de introductie van de Mini Electric heeft één op de vijf MINI’s in Europa een elektromotor. In Nederland is dat zelfs een kwart van de Mini’s. Genoeg reden voor het merk om door te pakken.

Elektrische MINI Electric CabrioMINI ELECTRIC CABRIO - zijaanzicht

Beperkte oplage van 999 exemplaren

Heel groot pakt MINI niet uit. De gelimiteerde MINI electric Cabrio wordt namelijk in een beperkte oplage van 999 exemplaren geproduceerd. De eerste modellen zullen in 2024 van de band rollen in Limburg.

Mocht je een van de 999 exemplaren weten te bemachtigen moet je volgens MINI een go kart feeling krijgen. Een spotprijs krijgt Mini Electric Cabrio overigens niet.

Hoe gaan deze 999 exemplaren verdeeld worden?

Wil je in Nederland een exemplaar bemachtigen zul je erg veel geluk moeten hebben. In Nederland zullen er slechts 30 stuks beschikbaar komen die naar alle waarschijnlijkheid snel verkocht zullen worden.

Mocht je over een paar een occasion willen kopen kun je het beste in Spanje en Frankrijk kijken. Spanje krijgt een oplage van 53 stuks beschikbaar en Frankrijk 155 stuks.

Beperkte oplage van 999 - MINI COOPER SE

Specificaties MINI electric Cabrio

De eerste elektrische cabrio op de markt zal een vanafprijs krijgen van 62.990 euro. Even ter vergelijking, de bestaande elektrische MINI heeft in Nederland een vanafprijs van 38.390 euro. Bij de benzine versie beginnen de prijzen bij 40.150 euro. De electric cabrio is dus een stuk duurder.

De MINI electric Cabrio krijgt dezelfde 32,6 kWh batterij als de gewone MINI electric. Het vermogen is 184 pk en het koppel 270 Nm. De actieradius is 201 kilometer, wat 39 kilometer minder ver is dan de gewone Mini Electric. 201 kilometer is inderdaad niet ver. De MINI wordt in de meeste gevallen als tweede auto gebruikt. Voor kleine stadsritten is dus prima te doen.

Productie in Nederland

Er rollen al jaren MINI’s van de band in Born (Limburg), daar gaat de elektrische MINI cabrio ook van de bandrollen. VDL Nedcar is verantwoordelijk voor de productie van de 999 exemplaren van de MINI Electric cabrio.

Bagageruimte MINI Electric Cabrio

De MINI electric Cabrio heeft een compacte bagageruimte van 160 liter. Vaak hebben Cabrio’s minder bagageruimte dan Coupé modellen, maar dat is bij MINI niet het geval.

Bagageruimte MINI Cooper SEO

Ontdek de MINI electric Cabrio

Het beklede multifunctionele sportstuur draagt bij aan de uitstraling van rijplezier en het stijlvolle rijcomfort en kan ook verwarmd worden. In de onderste spaak van het stuurwiel benadrukt de MINI Electric Badge de gelimiteerde oplage van de volledig elektrische cabriolet. Ook de exclusieve Piano Black oppervlakken , die stijlvol kunnen worden verlicht door de sfeerverlichting, dragen bij aan de exclusieve status van de auto. De vormgeving van het interieur benadrukt het volledig elektrische karakter van de MINI.

MINI logo's en hoogwaardige uitrustingen

Essentiële informatie is samengevat te zien op het MINI Head-Up Display. Op langere ritten zorgen onder meer de Active Cruise Control met Stop & Go-functie en de MINI Driving Assistant voor extra comfort in de gelimiteerde MINI Electric Cabrio. Deze full-option MINI Electric Cabrio heeft werkelijk alle opties die mogelijk zijn om de ultieme Go-Kart feeling te creëren.

MINI vervult een pioniersrol met de specifieke lichtmetalen velgen waarover deze uitvoering beschikt. De 17 inch gegoten lichtmetalen wielen in Electric Power Spoke 2-tone design zijn gemaakt van 100 procent secundair aluminium.

Mini Electric Cabrio

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken