Volkswagen heeft onlangs de nieuwste generatie van de Passat aangekondigd en het belooft een indrukwekkende update te worden. De nieuwe Passat komt echter alleen nog als Variant, wat betekent dat de Sedan-versie niet langer beschikbaar zal zijn. Maar maak je geen zorgen, de Passat Variant maakt een flinke groeispurt door. Het nieuwe model wordt maar liefst 14,4 centimeter langer, waardoor de totale lengte nu 4,92 meter bedraagt. De wielbasis groeit ook aanzienlijk met 5 centimeter tot 2,84 meter. Bovendien wordt de Passat Variant 2 centimeter breder, wat zowel de passagiers op de achterbank als de bagageruimte ten goede komt.

Ruimere Bagageruimte

Volgens Volkswagen biedt de nieuwe Passat Variant een bagageruimte van 690 liter, wat 40 liter meer is dan het uitgaande model. Als je de achterbank neerklapt, kun je zelfs een indrukwekkende 1.920 liter aan spullen vervoeren, wat 140 liter meer is dan de vorige versie met neergeklapte achterbank. Daarnaast profiteren achterpassagiers van een extra beenruimte van 5 centimeter, wat een aanzienlijke verbetering is.

Geavanceerde Technologie

Volkswagen heeft niet bespaard op technologische innovaties voor de nieuwe Passat Variant. Het standaard infotainmentscherm heeft een grootte van 12,9 inch en er zal ook een grotere versie beschikbaar zijn met een diagonaal van 15 inch. Achter het stuurwiel bevindt zich een digitaal instrumentenpaneel, waardoor alle informatie gemakkelijk afleesbaar is.

Aandrijving

De nieuwe Passat Variant maakt gebruik van het betrouwbare MQB Evo-platform, dat al eerder in andere Volkswagen-modellen is toegepast. Hoewel er geen volledig elektrische versie van de Passat Variant zal komen, heeft Volkswagen al de ID7 Variant geïntroduceerd als hun elektrische aanbod. Voor de nieuwe Passat Variant kun je echter wel rekenen op plug-in hybride aandrijflijnen. Er zullen versies beschikbaar zijn met 204 pk en 272 pk, met een elektrisch bereik tot wel 100 kilometer. Naast de hybride modellen zullen er ook mild-hybride benzineversies en TDI-diesels worden aangeboden.

Productie en Beschikbaarheid

De nieuwe Passat Variant zal geproduceerd worden in de fabriek in Bratislava, Slowakije. Deze fabriek zal ook de nieuwe Skoda Superb produceren, waarvan er naast de Combi ook een tweede carrosserievariant (liftback) beschikbaar zal zijn.

Met de nieuwe generatie Passat Variant introduceert Volkswagen een ruimere en technologisch geavanceerdere auto, die zowel op het gebied van interieurruimte als op het vlak van aandrijving vernieuwingen biedt.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken