Die Kia Niro is al jaren een zeer populair model van Kia. Kia heeft voor zijn Nederland belangrijkste model volledig aangepast. De nieuwe Kia Niro is compleet vernieuwd en zal ook uitkomen in een elektrische cross-over variant, de Kia e-Niro. Daarnaast komt de Kia Niro uiteraard in hybride en plug-in hybride variant om mede te voldoen aan de milieueisen. De nieuwe Kia Niro wordt medio 2022 leverbaar.

Design

Over het design van de nieuwe KIA Niro valt enorm veel te zeggen. Het is namelijk compleet nieuw en ingrijpend gewijzigd. Het design van de nieuwe Niro van dat van de Habaniro Concept die Kia in 2019 presenteerde. We wisten dus al een beetje wat we konden verwachten. Ook deze week meldde het merk zelf dat het Habinro concept de grote inspiratiebron was voor het nieuwe model.

Het front is duidelijk een stuk moderner gemaakt. Kia noemt het zelf de ‘tiger face’, het front loopt helemaal van de voorkant naar de bumper. Samen met de led-dagrijverlichting krijgt de voorkant een eigenwijzer voorkomen. De geheel nieuwe voorkant zou de Kia Niro wat brutaler moeten doen overkomen.

Interieur van de nieuwe Niro

Niet alleen het design van de nieuwe Kia Niro is flink aangepakt, ook het interieur is flink veranderd. Het binnenwerk doet denken aan de volledig elektrische KIA EV6. Het vertrouwde conventioneel ogende dashboard is verruild voor een groot display dat van achter het stuur door loopt naar het midden. Het achter het stuur geplaatste scherm fungeert als instrumentarium en het scherm daarnaast fungeert als infotainmentsysteem. De overige ruimte vult de niwuwe Kia op met sfeerverlichting.

interieur kia niroMilieuvriendelijke materialen

De hemelbekleding in de Kia Niro is gemaakt van gerecycled behang. De stoelen zijn bekleed met stof gemaakt van onder meer eucalyptusbladeren. De lak op de deurpanelen is zonder benzeen, tolueen of xyleen-isomere, dit schijnt beter te zijn voor het milieu. Die nieuwe looks zijn er nu, samen met slimme technologieën om te voldoen aan de strenge milieueisen.

Geen details over de nieuwe techniek

De huidige Niro is verkrijgbaar in Hybrid, Plug-in Hybrid én elektrische Niro. Dat zal bij het nieuwe model ook zo zijn. Over de techniek is verder nog helemaal niks te vertellen dat houdt KIA nog even voorzich. Ze laten tot nu toe helemaal niks los over aandrijflijnen of de afmetingen.

De huidige elektrische e-Niro is er met 136 pk sterke elektromotor en een 39,2 kWh accu en komt in die vorm 289 kilometer ver. Daarnaast is er een 204 pk sterke topversie met 64 kWh accu en een actieradius van 455 kilometer. De Niro Hybrid en Plug-in Hybrid hebben een 105 pk sterke 1.6 GDI benzinemotor die in de Hybrid aan een 44 pk sterke elektromotor is geknoopt. In de PHEV krijgt de krachtbron ondersteuning van een unit van 61 pk. Het systeemvermogen van beide hybride Niro’s bedraagt 141 pk en 265 Nm. De plug-in hybride Niro perst tot 49 kilometer uit zijn 8,9 kWh accupakket.

Greenzone drive modus Plug-in Hybride

Op de Plug-in Hybride versie van de nieuwe Niro introduceert Kia de Greenzone Dirve Modus. De Niro schakelt in EV-stand op basis van navigatiegegevens om te voldoen aan milieuzones. Ook kun je als bestuurder zelf bepaalde ‘groene zones’ aangeven waarin de Niro PHEV automatisch overschakelt naar elektrokracht als dat mogelijk is.

De nieuwe Kia Niro komt in al zijn verschijningsvormen medio volgend jaar in Nederland op de markt. Tot 5 december is de Niro te zien op de Seoul mobility show.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken