Opel heeft een compleet nieuwe Opel Astra op de markt gebracht. Het is alweer de zesde generatie van het Duitse merk. De hatchback kent een hoop veranderingen ten opzichte van het huidige model. Het design, aandrijving en het interieur zijn flink door Opel aangepakt. Later dit jaar kun je de nieuwe Opel Astra al leasen.

  • Een compleet nieuw design
  • Futuristisch interieur
  • Sports Tourer volgt later
  • Twee plug-in hybride aandrijflijnen
  • Benzine en dieselmotoren

Futuristisch design

Het nieuwe design van de Opel Astra zal even wennen zijn. Opel heeft compleet afscheid genomen van het vorige model (vorige generatie) en komt nu met een compleet nieuw, modern en sportief model wat past bij de ontwikkelingen van Opel. De nieuwe Opel Astra is wel als Opel herkenbaar. Het kenmerkt zich door een zwarte omlijsting van de koplampen en verticale profiellijnen. Het zogeheten Opel Vizor maakt de nieuwe Astra onmiskenbaar Opel, maar tegelijkertijd neemt de designafdeling resoluut afstand van de vorige edities van de Opel Astra. De huidige Astra ziet er in een klap verouderd uit. Binnen de lengte en breedte van achtereenvolgens 4,37 en 1,86 meter biedt de middenklasser plaats aan vijf personen en 422 liter bagage.

Design nieuwe opel astra
Nieuwe opel astra achterkant

Een hightech interieur

Met het interieur maakt Opel ook flinke stappen. Het lijkt een beetje op de Opel Mokka. Twee mooie grote digitale schermen op het dashboard, de linker is het instrumentarium en de rechter is voor navigatie, radio, airco etc. De nieuwe Opel Astra is standaard voorzien van Apple CarPlay en Android Auto. Naast de standaard uitrusting zijn er ook nog andere hightech features zoals: 360-graden camera, actieve rijstrook assistent, automatische aanpassing van snelheid voor bochten, lichtmetalen velgen en een head-up display.

Astra interieur
stoelen voor Astra

AGR-stoelen in de gloednieuwe Astra

De voorste inzittenden zitten desgewenst op stoelen met AGR-certificering, die lager staan dan gebruikelijk. AGR staat voor Aktion Gesunder Rücken en de nieuwe Opel Astra heeft de certificering binnen doordat het puike stoelen zijn met een breed scala aan verstelmogelijkheden. De stoelen kun je eventueel laten bekleden met alcantara of leder. De bestuurderstoel kan zelfs worden voorzien van een massagefunctie

Hybride, benzine of dieselmotor. Het kan allemaal!

Over de motoren is nog niet heel veel bekend dit is nog volop in ontwikkeling. Voor het eerst in de geschiedenis van Opel zal de nieuwe Astra is een plug-in hybride versie verschijnen. Deze aandrijflijn met een gecombineerde 1,6 liter benzinemotor en elektromotor komt er met maximaal 225 pk en een actieradius van meer dan 50 km. Voorlopig, want de autobouwer werkt aan een krachtigere stekkerversie met grotere actieradius. Voor wie niet van stekkeren houdt, brengt Opel ook drie- en viercilinder benzinemotoren, alsmede een viercilinder dieselmotor. Opel blijft de zelfontbrander dus nog trouw.

Nieuwe Opel Astra Motoren en vermogen

De vermogens lopen uiteen van 110 tot 225 pk. Het merk zegt nog niet welk vermogen bij welke auto hoort, maar gezien de gedeelde Stellantis-techniek kunnen we alvast invullen dat de 225 pk hoort bij de PHEV. Een 1,2-liter benzinemotor zal 110 of 130 pk produceren en de diesel komt met 130 pk. Handbakken en automaten zijn beide leverbaar.

Led verlichting Opel Astra
Zijaanzicht Astra

Sports Tourer

Op een nieuwe Sports Tourer moeten we nog even wachten, maar dat er ook van de nieuwe Astra een stationwagon komt, staat vast. Aangezien de afmetingen van de jongste Astra nagenoeg identiek zijn aan die van de nieuwe Peugeot 308 waarvan al een SW bestaat, weten we eigenlijk al wat we kunnen verwachten.

De nieuwe Opel Astra rolt straks van de band in het Duitse Rüsselsheim, het uitgaande model werd onder meer in Polen en in het Verenigd Koninrijk gebouwd.

De nieuwe Opel Astra is in het najaar te bestellen!

De nieuwe Opel Astra kun je aan het einde van het jaar bestellen. De eerste exemplaren zullen begin 2022 worden geleverd.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken