Dit is de nieuwe Volkswagen Amarok! Het is alleen niet een Volkswagen zoals we hem kennen. De Volkswagen Amarok is eigenlijk een Ford Ranger is een Duits jasje. De Volkswagen Amarok dateert uit 2010, tijd voor een nieuw model dus.

In Nederland is de Amarok niet razend populair. Niet gek natuurlijk, want de Pick up van Volkswagen bedrijfswagens is gemaakt om door de bossen en woestijnvlaktes te rijden. Desondanks komt de nieuwe Amarok toch naar Nederland!

Volkswagen bedrijfswagens

De Volkswagen Amarok in Nederland

De Volkswagen Amarok is in Nederland vooral commercieel populair. De Pick up wordt veel gebruikt bij Defensie. Of de nieuwe Offroad koning ook weer wordt aangenomen bij het Ministerie van Defensie is nog even afwachten, de Amarok zal daarvoor eerst de sollicitatieprocedure moeten doorlopen.

Nieuwe Amarok

Een grotere wielbasis dan zijn voorganger

De nieuwe Amarok is een stukje groter dan zijn voorganger. Om precies te zijn is hij 9,6 centimeter gegroeid in de lengte. Daarmee komt de totale lengte van de nieuwe Volkswagen Amarok uit op 5,35 meter. Voor Nederlandse begrippen is dit een forse Pick up. Ook de wielbasis van de Amarok neemt toe en wel met een heel behoorlijke 17,5 centimeter tot 3,27 meter. Dit komt de ruimte voor de inzittenden (vooral op de tweede zitrij van de dubbele cabine) ten goede komt.

Meer laadvermogen voor de Amarok Pick up!

De nieuwe Volkswagen Amarok wordt niet alleen groter, ook het laadvermogen neemt toe tot 1.2 ton. Mocht dit niet voldoende laadvermogen zijn kun je ook nog het een en ander op het dak kwijt. Het dak kan namelijk nog 350 kg aan.

Laadvermogen nieuwe Volkswagen Amarok

Het interieur verraadt dat het stiekem een Ford Ranger is

Aan het interieur zie je terug dat het eigenlijk een Ford Ranger is. Volkswagen heeft er een eigen Amarok sausje over gegoten. Je herkent de Ford Ranger aan de lay-out van het interieur. Het verticale 10 inch touchscreen scherm komt bijvoorbeeld uit de Ranger. Dit scherm is optioneel verkrijgbaar in 12 inch.

Een 10-traps automaat bood Volkswagen nog niet eerder aan. In Nederland zullen alle uitvoeringen worden geleverd met deze automaat.

Naast een compleet ander design is de nieuwe Amarok voorzien van nieuwe features en technische innovaties in het pick-up segment. Kies je voor de meest uitgebreide versie van de nieuwe pick-up, dan krijg je 20 nieuwe rijhulpsystemen waaronder verkeersboordherkenning en adaptieve cruisecontrol.

Interieur Volkswagen Amarok

Uitvoeringen

De motoren zijn wel gewoon van Volkswagen! Je hebt de keuze uit drie dieselmotoren:
– 2.0 TDI met 170 pk en 405 Nm koppel (instapversie)
– 2.0 TDI met 204 pk en 500 Nm koppel.
– 3.0 V6 TDI met 241 pk en 600 Nm koppel

Alle versies zijn standaard uitgerust met selecteerbare of permanente vierwielaandrijving (4Motion), en een 10-traps automaat.

De prijzen en levering nieuwe Volkswagen Amarok

Het lange wachten is helaas nog niet voorbij. Vanaf 2023 is deze nieuwe Volkswagen Amarok leverbaar in Nederland. De prijzen zijn helaas nog niet bekend. Er komen vier uitrustingsniveaus:  Amarok, Life, Style en de topversie de Amarok Aventura.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken