Het stof in Genève is weer neergedaald, alle automerken en de internationale autopers zijn weer verdwenen. De autobeurs van Genève heeft weer de nodige primeurs met zich mee gebracht voor de Europese markt, maar welke zijn het meest veelbelovend of interessant?

Volvo XC60 lease

Groot nieuws uit Zweden, het nog altijd best verkopende model van Volvo krijgt zijn opvolger. De nieuwe Volvo XC60 is gepresenteerd!

Wat betreft design heeft de auto zeer, zeer sterke overeenkomsten met zijn grote broer, de Volvo XC90. Is dat erg? Nee, de XC90 is zeer geslaagd en misschien is de XC60 nog wel meer succesvol, door zijn iets mindere omvang (Ja, een Volvo XC90 is echt groot!) De 2e designovereenkomst komt ook uit eigen huis en dan wel de andere auto uit de ’90 serie van Volvo. De achterzijde van de Volvo V90 lijkt sterk op de achterkant van de XC60. Is dat erg? Nee, ook niet, beide auto’s zijn qua design 100% Volvo en hierin gaat de XC60 mee.

Qua motoren wordt ook de XC60 uitgerust met de T8 motor en de bekende T5, T6, D4 en D5. In een later stadium zullen er waarschijnlijk nog kleine benzine- & dieselmotoren toegevoegd worden.

Later dit jaar zal de Volvo XC60 in de showroom te bewonderen zijn.

Opel Insignia

Ook het zakelijke topmodel van Opel was aan vernieuwing toe na een loopbaan van bijna 8 jaar. Ook dit keer gaat de auto door het leven als Insignia. Dit maal kiest Opel niet voor 3 varianten (Sedan, Hatchback & Station) maar voor 2 varianten: Hatchback & Station, respectievelijk de Grand Sport en de Sports Tourer.

Wat deze namen al doen vermoeden, is dat de Insignia wat meer de sportieve kant op gaat. Zeker qua design, doet de auto erg sportief aan. Het nieuwe design is cleaner en zonder fratsen.

De auto komt beschikbaar met een drietal aan benzinemotoren (140, 165 en 260 pk) en ook drie dieselmotoren (110, 136 en 170 pk). Desgewenst uit te voeren met handgeschakelde of automatische versnellingsbak. Uiteraard zijn er ook vele veiligheidssystemen beschikbaar.

In het tweede kwartaal van 2017 komt de auto op de markt in Nederland.

Wilt u meer informatie ontvangen van 1 of beide auto’s? Neem dan contact met ons op via onderstaande button.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken