Welkom bij onze blog over vakanties met je leaseauto in 2023! Met de zomer in aantocht is het tijd om je vakantieplannen te maken. In deze blog delen we handige tips, beantwoorden we veelgestelde vragen en bieden we een uitgebreide checklist die je zeker even moet doornemen voordat je op pad gaat. We willen ervoor zorgen dat je vakantie soepel verloopt en je optimaal kunt genieten van je reiservaring.

Pech onderweg, wat moet je doen?

Pech onderweg is helaas niet te voorkomen, jaarlijks zie je vele auto’s met pech naast de weg staan. De kans verkleinen kun je uiteraard wel. Controleer voor je op vakantie gaat grondig je auto, denk hierbij aan: oliepeil, koelvloeistof en de bandenspanning. Mocht hierin iets niet in orde zijn neem dan direct contact op met de betreffende leasemaatschappij en plan een afspraak bij een servicepunt in.

Neem direct contact op met de leasemaatschappij

Mocht je pech onderweg krijgen adviseren wij om direct contact op te nemen met de leasemaatschappij. De noodnummers per maatschappij staan vermeld op onze website. De leasemaatschappij zal er voor zorgen dan zo snel mogelijk weer op pad kunt. Let op: kies je ervoor om je niet direct bij leasemaatschappij te melden en op eigen initiatief naar een garage/dealer te rijden, dan kunnen er kosten voor eigen rekening optreden.

Alarmnummers leasemaatschappijen

Leaseplan: 036 – 5272727 (keuze 2)
Alphabet: 076 – 5711711
Athlon: 036 – 5474466
Arval: 030 – 6024141
ALD: 020 – 6583000
Hilterman: 088 – 5543999

Pech met je leaseauto in combinatie met een caravan

Wanneer het noodlot toeslaat en je geplaagd wordt door pech tijdens je reis met een leaseauto in combinatie met een prachtige caravan, treden er specifieke regelingen in werking om jou bij te staan.

Hier volgt een overzicht van deze situatie:

Mocht het trekkende object, oftewel de leaseauto, plotseling mankementen vertonen, dan hoef je je geen zorgen te maken over de combinatie als geheel. In zo’n geval wordt de gehele combinatie met zorg gerepatrieerd, zodat je zowel de leaseauto als de caravan veilig terug kunt brengen naar de gewenste bestemming.

Echter, wanneer het gesleepte object, zijnde de caravan of aanhanger, te kampen heeft met pech, geldt een iets andere benadering. In dit geval treedt de verzekering van het gesleepte object in werking. Deze verzekering biedt dekking en ondersteuning bij onverwachte problemen die zich specifiek voordoen met de caravan of aanhanger. Op basis van deze verzekering worden de benodigde maatregelen genomen om de situatie op te lossen en ervoor te zorgen dat je snel weer kunt genieten van je reis.

Fleximo vakantie checklist

Voordat je op vakantie met je leaseauto, neem altijd onze checklist door!

 • Kentekencard
 • Groene kaart
 • Paspoort / identiteitsbewijs
 • Rijbewijs
 • Milieusticker buitenland
 • Elektronisch betaalmiddel om te tanken
 • Gevarendriehoek en veiligheidshesjes
 • Koelvloeistof en motorolie (check deze ook voor de reis!)
 • Krik en reservewiel
 • Europees schadeformulier

Ontwijk zwarte zaterdagen

Bij de zwarte zaterdag 2023 gaat het om de data 29 juli, 5 en 12 augustus. Op de wegen ziet het letterlijk zwart van de auto’s: vandaar de term zwarte zaterdag 2023.

Onze tip: Vertrek vroeg in de middag! Wie namelijk ’s nachts vertrekt, staat in de ochtendspits in Frankrijk. Als je rond de middag vertrekt vermijd je deze!

Met je elektrische leaseauto op vakantie: 8 tips

Als je met een elektrische auto op vakantie gaat, zijn er enkele belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden. Hier zijn enkele tips:

 1. Routeplanning: Plan je route zorgvuldig en identificeer oplaadpunten langs de weg. Zorg ervoor dat je voldoende oplaadpunten hebt om je bestemming te bereiken, inclusief eventuele omwegen of zijtrips. Maak gebruik van apps en websites die informatie geven over de beschikbaarheid en locatie van oplaadpunten.
 2. Oplaadinfrastructuur: Controleer de beschikbaarheid en compatibiliteit van oplaadpunten op je route. Zorg ervoor dat je de juiste laadpassen of apps hebt om toegang te krijgen tot de oplaadpunten. Houd er ook rekening mee dat snelladers vaak druk bezet kunnen zijn, dus plan je tijd dienovereenkomstig.
 3. Laadtijd: Houd er rekening mee dat het opladen van een elektrische auto langer kan duren dan het tanken van een conventionele auto. Zelfs bij snelladers duurt het meestal enige tijd om de batterij voldoende op te laden. Plan dus voldoende tijd in je reisschema voor het opladen.
 4. Rijbereik: Het rijbereik van een elektrische auto kan variëren, afhankelijk van factoren zoals snelheid, temperatuur en gebruik van airconditioning. Houd hier rekening mee bij het plannen van je ritten en zorg ervoor dat je voldoende buffer hebt voor onvoorziene omstandigheden.
 5. Accommodaties: Als je van plan bent om te overnachten tijdens je reis, zorg er dan voor dat de accommodatie laadmogelijkheden heeft voor elektrische voertuigen. Veel hotels en vakantiehuizen bieden tegenwoordig oplaadpunten aan, maar het is altijd goed om dit van tevoren te controleren.
 6. Alternatieve vervoersmogelijkheden: Overweeg om tijdens je vakantie gebruik te maken van alternatieve vervoersmogelijkheden, zoals treinen, bussen of fietsen. Op die manier kun je je elektrische auto mogelijk opladen en tegelijkertijd de lokale omgeving verkennen.
 7. Verkeersregels en -voorschriften: Controleer de verkeersregels en -voorschriften met betrekking tot elektrische voertuigen in de landen of regio’s waar je naartoe reist. Sommige plaatsen hebben mogelijk specifieke regels met betrekking tot het parkeren of opladen van elektrische auto’s.
 8. Noodplan: Zorg ervoor dat je een noodplan hebt voor het geval je onderweg problemen ondervindt, zoals een lege batterij of een defect laadpunt. Houd contactgegevens bij de hand van hulpdiensten, pechhulpdiensten en oplaadnetwerken.

Door rekening te houden met deze factoren en je reis zorgvuldig te plannen, kun je genieten van een succesvolle vakantie met je elektrische leaseauto.

Opladen elektrische auto

Denk aan de groene kaart!

Een groene kaart is een document of pasje dat door de verzekeraar wordt afgegeven. Met de groene kaart kan eenvoudig worden aangetoond dat een voertuig verzekerd is.

De originele groene kaart is verplicht in Albanië, Bosnië (en Herzegovina), Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Rusland, Servië, Tunesië, Turkije, voormalig Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland. Voor uw caravan moet u in sommige landen óók een groene kaart hebben (bijvoorbeeld Duitsland, Spanje en Polen).

Neem een reservesleutel mee

Als je met een leaseauto op vakantie gaat, is het altijd verstandig om een reserve sleutel mee te nemen. Hierdoor voorkom je mogelijke problemen in het geval van verlies, diefstal of het per ongeluk buitensluiten van je auto. Het hebben van een reserve sleutel kan je veel tijd, geld en stress besparen, vooral wanneer je in een onbekende omgeving bent. Zorg er dus voor dat je een extra sleutel meeneemt en bewaar deze op een veilige en gemakkelijk toegankelijke plek tijdens je vakantie.

Veelgestelde vragen over met je leaseauto op vakantie!

Kan ik met een leaseauto op vakantie?

Zeker weten! Dat is absoluut geen enkel probleem als je met je leaseauto naar het buitenland wil. Let wel goed op het dekkingsgebied van de verzekeraar. Dit vind je terug op de groene kaart, hierop staan alle landen waar de leaseauto verzekerd is.

Mag iemand anders de leaseauto besturen?

Iedereen met een geldig Nederlands rijbewijs mag in de auto rijden en is verzekerd. Je blijft wel zelf verantwoordelijk voor de auto.

Voor overige vragen omtrent het op vakantie gaan met je leaseauto neem gerust contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Fijne vakantie!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken