Deze week is bekend geworden dat de Opel Astra Europese auto van het jaar is geworden. Een verrassende keuze vind ik het wel. Als ik zie dat Opel heeft gewonnen van de Jaguar XE, Volvo XC90, Audi A4, Skoda Superb, Mazda CX 5 en de BMW 7.

Jaguar XE

Het is knap om te zien dat Jaguar met een heel nieuw model in een nieuw segment goed scoort. De Jaguar zal leaserijders uit de BMW 3 en de Audi A4 gaan halen en zo is er extra concurrentie in het premium segment. Wel is de vraag of bedrijven het merk Jaguar toe laten in het wagenparkreglement. Als de wagenparkbeheerders overstag gaan, dan kan Jaguar zich klaar maken voor veel leaserijders, die zeker komen proefrijden.

Volvo XC90

Met de XC90 zet Volvo een nieuwe koers in. Zoals we nu kunnen lezen en zien is het zeer succesvol. Ook de nieuwe Volvo S90 gaat de concurrentie aan met de BMW 5, Mercedes E en de Audi A6. Je ziet heel goed dat de leasemaatschappijen geloven in de nieuwe modellen. De leaseprijzen van Volvo zijn erg goed. De leaseprijs kan zo € 50 tot € 100 per maand voordeliger zijn dan zijn concurrenten.

Skoda Superb

Ik wil over Skoda Superb ook nog een stukje schrijven. Wil je veel ruimte en een goede leaseprijs en een kwalitatieve lease auto dan is de Skoda Superb zeker een goede optie. De afwerking is hoogwaardig en voldoende keuze om de lease auto met opties helemaal naar je eigen smaak samen te stellen. De ruimte achterin is super.

Audi A4

De Audi A4 scoort al jaren goed in de leasemarkt. Is de nieuwe Audi A4 heel anders? Op het oog valt het mee. Van binnen enkele leuke aanpassingen gedaan, van buiten de grill, maar het meeste zie je niet. Zo stat de Audi op een nieuw platform. Toch heeft Audi een trouwe klantenkring en zal deze auto het goed gaan doen in de leasemarkt. Afgelopen jaar hebben veel berijders van de Audi A3 E-tron gekozen, als deze is bevallen is de kans groot dat ze dan de stap gaan maken naar de grotere broer, de Audi A4.

Opel Astra

Nu toch nog even terugkomen op de Opel Astra. Op het juiste moment een nieuwe model brengen die beter uit de test komt dan de VW Golf, dat is knap. In 2016 komen in dit segment geen andere nieuwe modellen, waardoor het goed kan zijn dat de Opel Astra in de leasemarkt goed gaat scoren. Veel leaserijders willen een nieuw model. De Volvo V40 en Peugeot 308 zijn zoveel verkocht dat een leaserijder die een nieuwe leaseuto mag uitzoeken eerder voor de Opel gaat kiezen. Opel zou in 2016 een aantal keer in de prijzen kunnen vallen. Europese auto van het jaar, leaseauto van het jaar? Meest verkochte auto in het jaar? Wie weet, we zullen eind 2016 weten of de 1e prijs voor de Opel Astra positieve gevolgen heeft.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken