Wat ga je nu kopen als ondernemer?

Met alle veranderende regels en aanscherpingen is het soms lastig een goede keuze te maken. Veel mensen durven nog niet op elektrische over te stappen. Het rijbereik, de aanschafprijs het gedoe van het laden etc. De schrijver van dit bericht rijdt nu al een behoorlijke tijd elektrisch en kan u verzekeren: het is allemaal niet zo’n gedoe! Je kan om de 300 meter wel ergens je auto opladen. Ook langs de snelweg zijn oplaadpunten genoeg. Belangrijk is dat je je auto de avond van te voren gewoon aan de lader haalt en bij vertrek vol ervan af haalt. Zeg nu eerlijk wanneer rijd je nu het volle rijbereik aan een stuk? Natuurlijk zijn er beroepen en ondernemingen die dit hebben. Zij zullen iets meer moeite moeten doen en of nog heel even wachten op grotere actieradius mogelijkheden.

De gemiddelde snelheid in de stad zal zo rond de 30 km/u zijn. Dan moet je al 10 uur lang rond koetsen om de batterij leeg te rijden (MG ZS EV). We moeten anders gaan denken, denken in de mogelijkheden. Daarbij de kosten om een bestelwagen aan te schaffen liggen wellicht hoger. Maar het gebruik daarin is een stuk goedkoper. Minder onderhoud en minder brandstofkosten.

Ee nieuwkomer op de markt is de Opel Vivaro-e.

Deze flitsende bestelwagen komt je wellicht bekend voor. Dit komt omdat Toyota Citroen en Peugeot dezelfde uitstraling hebben maar dan met een ander logo in de gril. De maten zijn goed doordacht zo kun je tot 6,6 m3 aan spullen verplaatsen in deze bedrijfswagen met een totaal laadvermogen van 1200 kg. Mocht dit nog niet voldoende zijn kun je altijd nog een aanhanger achter deze Vivaro-e hangen met een maximaal gewicht van 1000 kg. Het rijbereik is afhankelijk van de rijdomstandigheden maar natuurlijk ook van de keuze die je hebt genomen van de batterij. Er is namelijk een keuze uit een 50 kw/u accu en een 75 kw/u accu. Met deze grotere accu is zelfs een WLTP bereik mogelijk van 330 km. Dit is redelijk uniek in zijn klasse. Op de dag dat dit geschreven wordt. Mocht je hem leeg hebben gereden kun je hem ook aan een DC lader hangen. Dit is een snellader. De Opel Vivavro-E is voorbereid om met 110 Kw op te kunnen laden. Dit houdt in dat de batterij in 30 minuten tijd tot 80% is vol geladen.

Waarom schrijft iedereen dat de batterij van 0 naar 80% gaat in zoveel minuten?

Dit omdat de laatste 20% van 80% tot geheel vol erg lang duren een accu presteert het beste tussen de 20 en 80%. De laatste 20% moet de accu harder werken en duurt het dus langer. Hem vol te krijgen.

Bekijk ook ons YouTube kanaal om video’s zoals rijtesten te bekijken!

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken