Na vier jaar is de razend populaire Peugeot 2008 toe aan een facelift. De Peugeot 2008 krijgt een aantal updates maar dat is niet de grootste verandering van het model. De 2008 krijgt een verbeterede aandrijving voor de elektrische e-2008 die meer vermogen biedt en een grotere actieradius. Ook zal de vormgeving worden bijgepunt van bumper tot bumper.

Sinds de lancering in 2019 is de Peugeot 2008 niet meer weg te denken uit het straatbeeld en is hij zelfs een van de beste compacte SUV’s in Europa! Niet gek dat Peugeot kiest om het model te voorzien van een uitgebreide facelift. Met de facelift zullen de bestaande 2008 rijders met liefde hun ”oude” model inruilen. Waarom? Dat gaan we je allemaal vertellen in onze blog!

De Peugeot 2008 facelift (2023): Dit zijn alle veranderingen

 

Ruimere actieradius voor de Peugeot e-2008!

We zullen beginnen met de aanpassing waar de elektrische rijders met een Peugeot hart vrolijk van worden. De elektrische SUV krijgt een nieuwe elektromotor. De motor heeft nu een vermogen van 156 pk, het vorige model had een vermogen van 136, een verschil van 20 pk. Naast het vermogen groeit ook het accupakket mee van 50 kWh naar 54 kWh. Met het grotere accupakket moet je volgens de WLTP 406 kilometer ver komen in plaats van 345 kilometer. Mocht je toch niet uitkomen met de grotere actieradius kun je uiteraard bij laden met een maximale laadsnelheid van 100 kW, van 20% tot 80% laden kan in slechts 30 minuten.

Aandrijving van de nieuwe Peugeot 2008!

De benzinevariant komt beschikbaar met een 1.2 liter driecilinder die een vermogen heeft van 100 pk in combinatie met een handgeschakelde transmissie. Kies je de benzine variant in combinatie met een automatische transmissie dan heb je net iets meer vermogen namelijk 130 pk.

Wat we niet meer vaak zien in het segment van de 2008 zijn dieselmotoren. Toch kun je de nieuwe Peugeot 2008 nog bestellen met een dieselmotor in Nederland. De dieselversie krijgt een 1.5 liter motor gekoppeld aan een automatische transmissie. Net als bij de benzine versie met automatische transmissie beschik je over een vermogen van 130 pk.

Een hybride aandrijving kan uiteraard niet achterblijven in deze tijd en die komt ook alleen iets later dan de rest. De hybride versie van de Peugeot 2008 komt in 2023. Deze versie krijgt de 1,2-liter benzinemotor met een dubbele koppeling en een automatische versnellingsbak met zes versnellingen. De startmotor helpt ook mee bij het optrekken en bij het remmen wint deze motor energie terug.

Peugeot 2008 facelift (2023): het grote nieuws zit in de e-2008

Wijzigingen exterieur

Aan de voorzijde heeft Peugeot wat gespeeld met de grille waardoor het logo nu nog beter naar voren springt. De nieuwe koplampen en achterlichten hebben naar onze mening wat weg van de 508. Onder de koplampen vinden we de dagrijverlichting, dit had het vorige model ook al maar dan met slechts een lichtbalk, bij het nieuwe model zijn het er drie.

Daarnaast is de nieuwe 2008 verkrijgbaar in een aantal nieuwe kleuren en velgen om de auto nog een sportievere of rustigere look te geven, aan jou de keuze!

Aan het exterieur heeft Peugeot dus een aantal subtiele wijzigingen toegepast, deze zorgen echter niet voor een grote verandering.

 

Het interieur van de Peugeot 2008!

Binnen in het interieur vinden geen grote wijzigingen plaats. Peugeot houdt zich vast aan de i-cockpit en het vertrouwde kleine stuurwiel. Kijk je over het stuurwiel zie je een 10-inch bestuurdersdisplay. Het centrale scherm in de midden meet ook 10-inch. Aan de binnenkant is er ook nog een nieuwe alcantara-bekleding.

Peugeot 2008 facelift (2023): het grote nieuws zit in de e-2008 - AutoReview.nl

Peugeot 2008 Leasen bij Fleximo?!

De vernieuwde Peugeot 2008 is in de zomer van dit jaar verkrijgbaar in Nederland, afhankelijk van de uitvoering. Dit jaar kun je nog rijden in de benzine, diesel en de volledig elektrische versie. De hybrideversie vanaf volgend jaar verkrijgbaar zijn. Wil je niet zolang wachten of de tijd overbruggen? De huidige Peugeot 2008 is bij Fleximo uit voorraad leverbaar! Neem gerust contact op met onze leaseadviseurs voor een vrijblijvend advies of lease offerte.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken