De Polestar 3 komt eraan! De SUV voor het elektrische tijdperk. Als Polestar liefhebber heb je op dit moment slechts de keuze voor de Polestar 2, maar daar zal dit jaar nog verandering in gaan komen. Voor de mensen die hun geduld kunnen opbrengen tot 2024/2025 is er nog meer goed nieuws, dan worden de Polestar 4 en 5 van het zweedse merk namelijk verwacht!

De premiere van de Polestar 3 staat gepland in november, maar er zijn al een aantal specificaties bekend van het nieuw model.

Polestar 3 en 2

Motoren en actieradius

De Polestar 3 zal gaan beschikken over twee elektromotren en twee aandrijflijnen. De Polestar 3 Dual Motor Motor Long Range en de Dual motor Long Range Performance. Naast deze twee aandrijflijnen is het mogelijk dat Polestar nog een mildere aandrijflijn zal uitbrengen om de verschillen met de Polestar 2 omlaag te halen.

Dual Motor Motor Long Range

Laten we beginnen bij de Long Range. Deze zal een accupakket krijgen van 111 kWh. Met dit accupakket moet een actieradius van 600 km haalbaar zijn zonder ook maar een keer aan de lader te staan. De twee elektromotoren in de Long Range zullen samen over 489 pk en 840 Nm beschikken. Een stoplicht sprintje van 0-100 km/u zal haalbaar zijn in 5 seconden en de topsnelheid bedraagt 210 km/u.

Polestar 3: wereldpremière elektrische SUV in oktober 2022

Het topmodel: Polestar 3 Dual motor Long Range Performance

Het topmodel zal net als bij de Polestar 2 de Dual motor Long Range Performance worden. De Performance zal net als de Longe Range een accupakket van 111 kWh hebben. Het verschil? Twee nog krachtigere elektromotoren. De twee elektromotoren samen zullen goed zijn voor maar liefst 519 pk en 910 Nm! Toch zal de acceleratie van 0-100 km/u met de performance niet gigantisch veel schelen. Om precies te zijn slechts 0,3 seconden. De Performance doet er namelijk 4,7 seconden over om van 0-100 km/u te sprinten. De topsnelheid zal ook  210 km/u bedragen, geen verschil met de Longe Range dus. Door de krachtigere elektromotoren zullen je wel iets van de actieradius moeten inleveren. Bij het topmodel bedraagt dit namelijk 560 kilometer.

prijzen en specificaties nu al bekend

Afmetingen van de Polestar 3 SUV

Grote elektrische SUV’s winnen tot op vandaag de dag nog steeds aan populariteit. Logisch dat een merk als Polestar daar op in gaat spelen. De Polestar 3 is 4,9 meter lang en heeft een wielbasis van 2,99 meter, dit is groter dan de wielbasis van een BMW X5 (2,97 m) en van een Volvo XC90 (2,98 m). Bij zo grote afmetingen kun je ervan uit gaan dat je genoeg kofferruimte ter beschikking zal hebben. Dat is ook zeker het geval, de bagageruimte bedraagt namelijk 481 liter. Heb je daar niet genoeg aan? Dan gooi je de achterbanken plat en heb je maar liefst 1.411 liter.

Het design van de elektrische performance SUV

Het design van de Polestar 3 neemt steeds grotere stappen bij Volvo vandaan. De Polestar 3 zal een eigen front en kenmerken krijgen. Zo ver nu bekend is zal de SUV van Polestar niet voorzien worden van een derde zitrij. Door de aflopende daklijn heeft het wat weg van een cross-over, daardoor is er achterin niet genoeg hoofdruimte voor de extra zitplaatsen.

De nieuwe Polestar 3 komt eraan!

De Polestar 3 is een sportieve SUV, trouw aan onze performance-roots en een grote mijlpaal voor onze onderneming. Het nieuwe model stimuleert onze groei en brengt ons naar de volgende fase’, zegt Thomas Ingenlath, CEO van Polestar.

Aan luxe standaard uitrusting geen gebrek

Zoals we al zagen bij de Polestar 2 zal ook de Polestar 3 standaard rijk uitgerust gaan worden. De SUV zal voorzien worden van grote 21 inch velgen waar remmen van Brembo zich achter verschuilen, standaard panoramadak, een goed audiosysteem en infotainmentsysteem. Zoals we van Volvo en Polestar gewend zijn staat veiligheid hoog in het vaandeel. We verwachten en weten vrijwel zeker dat er een uitgebreide reeks aan veiligheidssystemen beschikbaar zal komen op de EV.

Sportieve details in het nieuwe interieur

De Performance zal nog iets luxer en sportiever ogen. Denk hierbij aan de geel/goude gordelens, 22 inch wielen, luxe stoelen en zwarte details in het interieur.

Zoals hieronder te zien zal Polestar 3 voorzien worden van een nieuw functioneel stuurwiel met erachter een 9 inch display. Een stuk naar rechts is het grote 14,5 inch infotainment die bediend kan worden door het touchscreen op de grote knop in het middenconsole.

Interieur van de Polestar 3 SUV

Prijzen van de Polestar 3

Het is nog niet officieel bevestigd maar naar verwachting gaat de Polestar 3 Dual Motor Long Range 88.600 kosten. De fiscale vanafprijs van de Performance bedraagt 95.200.

UitvoeringVanafprijsActieradiusAccuPower
Standard Range (verwacht)*NNBNNBNNBNNB
Longe Range€ 88.600,-*620 kilometer111 kWh489 pk / 840 Nm
Performance€ 95.200,-*560 kilometer111 kWh519 pk / 910 Nm

Nog twee modellen in 2024 en 2025: de Polestar 4 en 5

Als eerste mogen we ons verheugen op de Polestar 4, deze zal in 2024 op de markt komen. Van de Polestar 4 mogen we verwachten dat het een kleinere SUV dan de 3 is en tussen de Polestar 2 en 3 in zal zitten.

In 2025 is het dan tijd voor de Polestar 5. De Polestar 5 zal een gelijnd laag vlaggenschip worden. In tegenstelling tot de 2, 3 en 4 zal de 5 op een geheil eigen basis komen te staan.

Polestar familie op een rij

 

Onze Polestar 3 lease deal

Al vanaf € 1.169,- per maand

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken