De Polestar 2 gaat de eerste volledig elektrische auto worden van het nieuwe merk PolestarEerder dit jaar onthulde Polestar hun tweede model: de Polestar 2. De richtprijs werd een tijdje geleden bekend gemaakt. Nu zijn ook de definitieve prijzen bekend gemaakt. De nieuwe Polestar 2 gaat €59.800,- kosten. De prijs valt €100,- goedkoper uit dan de voorheen gegeven richtprijs. Bij deze prijs zit het reguliere onderhoud inbegrepen.

Eigen autofabrikant

Polestar mag zich officieel autofabrikant noemen. Het label waar onder andere Lotus en Volvo onder vallen is nu als zelfstandig merk gepresenteerd. De erkenning als automerk volgt op nagenoeg hetzelfde moment als de opening van de fabriek in het Chinese Chengdu. Als eerste komt in het fonkelnieuwe Polestar Production Centre de Polestar 1 van de band rollen. De 2 volgt binnenkort en in een later stadium voegt Polestar de 3 aan het gamma toe. Op het moment dat de 3 in het gamma komt, zal Polestar de bouw van de gelimiteerde Polestar 1 afronden. Dat zal in 2022 naar verwachting zijn.

Volvo-modellen

Polestar beschrijft zichzelf als autofabrikant van elektrische auto’s, maar de Chinese producent bijt de spits af met een plug-in hybride model. Dit is de Polestar 1, alles wat daarna komt zal volledig elektrisch zijn. Alle modellen zullen in China het levenslicht zien. De ontwikkelingen vinden bij Volvo in Zweden plaats.  De Polestar 1 is een niet uitgebrachte concept car van Volvo, terwijl de 2 oorspronkelijk als vervanger van de Volvo V40 stond gepland. De 3 wordt een SUV, die specifiek voor Polestar wordt ontwikkeld.

Negen landen

Vanuit China verspreid Polestar het merk de wereld in. Het merk richt zich specifiek op negen landen, Verenigde Staten, Canada, Zweden, Noorwegen, Duitsland, België, Verenigd Koninkrijk en Nederland. In hoeverre de fabrikant in een later stadium andere markten gaat betreden, is niet bekend.

Polestar 1

Een elektrische performance-hybride, een compromisloos technisch hoogstandje, ontworpen tot in het kleinste details. In de Polestar 1 komen eersteklas techniek en superieure componenten samen met compromisloos design. De prachtige lijnen van de opvallende en fraai gevormde vlakken van het exterieur gaan onderhuids samen met de allernieuwste technieken. Over alle onderdelen en alle details is zorgvuldig nagedacht. De Polestar 1 is een stekkerhybride die twee elektromotoren voor aandrijving van de achterwielen combineert met een benzinemotor voor aandrijving aan de voorwielen. Deze krachtbronnen samen zorgen voor een vermogen van maar liefst 600pk en 1000Nm koppel.

Panoramisch zicht

De Polestar 1 is uitgerust met een glazen panoramadak over de volle lengte en breedte van de auto. Het naadloos geïntegreerde dak biedt een vrij zicht naar boven. Via de met leer beklede plafondconsole die in het dak geïntegreerd is, zijn bepaalde autofuncties te bedienen. Maar het allerbijzonderst aan het glazen dak is de reflectie van het verlichte Polestar symbool, als een echte poolster aan de hemel.

Polestar 2

De Polestar 2 is 100% elektrisch. Met een accu van 78kWh (72 kWh in China), EFAD (elektrische voorasaandrijving) en ERAD (elektrische achterasaandrijving) motoren elk met een vermogen van 150 kW, 330 Nm aan koppel en een actieradius van 500 km (WLTP/NEDC)/275 mijl (EPA), zit de Polestar 2 vol elektrische kracht.

Ontwikkeld voor Purpose, Performance en Progression

De Polestar 2 is een avant-garde 5-deurs fastback, vol met onderscheidende designsnufjes. Een holle, zeshoekige versnellingspook met een verlichte Poolster in het midden. Achterlichten over de gehele breedte van de auto. Deze details geven de Polestar 2 niet alleen een unieke look. Het zijn ook de punten waar vorm en functie samenkomen en die van de Polestar 2 een veelzijdige, moderne en progressieve elektrische auto maken. De Polestar 2 is een avant-garde 5-deurs fastback, vol met onderscheidende designsnufjes. Een holle, zeshoekige versnellingspook met een verlichte Poolster in het midden. Achterlichten over de gehele breedte van de auto. Deze details geven de Polestar 2 niet alleen een unieke look. Het zijn ook de punten waar vorm en functie samenkomen en die van de Polestar 2 een veelzijdige, moderne en progressieve elektrische auto maken.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken